Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi sol·licita una subvenció de 650.000 euros per a contractar 39...

L’Ajuntament d’Alcoi sol·licita una subvenció de 650.000 euros per a contractar 39 persones majors de 30 anys

0
SHARE

Aquest passat divendres 10 d’agost la Junta de Govern ha aprovat demanar dues subvencions a la Generalitat Valenciana. Un total de 648.059,16 euros per a dues línies destinades a la contractació de 39 persones. A més, l’Ajuntament d’Alcoi està invertint 99.847,98 euros en dos plans d’ocupació per fer 7 contractacions.

La primera línia de Subvenció està destinada a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada, en aplicació de la de la Consellería d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. (EMCORD). Servirà per a la contractació de 14 persones durant un període de 6 mesos a jornada completa. L’import de la subvenció a sol·licitar és de 244.452,30 euros. Es contractarà 1 Llicenciat en Periodisme, 1 Llicenciat en Dret, 1 Llicenciat en Història de l’Art, 1 Eng. Tècnic Forestal, 4 C.F. Ed. Ambiental, 1 C.F. Disseny Gràfic/F, 1 C.F. Informàtica, 1C.F. So i 3 Oficials de Jardineria.

La segona està destinada a la contractació de persones aturades d’almenys 30 anys d’edat per a la realització d’obres o serveis d’interès general, en aplicació de l’Ordre , de la Consellería d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. (EMCORP). Servirà per a la contractació de 25 persones durant un període de 6 mesos a jornada completa, l’import de la subvenció a sol·licitar és de 403.606,86 euros. Es contractarà 2 Llicenciats en Educació Física, 3 Tècnics Informàtics, 2 Educadors Socials, 2 Arquitectes Tècnics, 4 Oficials de Jardineria, 4 Oficials Electricistes i 8 Oficials d’Obres.

A més l’ajuntament ja ha posat en marxa en dos plans d’ocupació per a la millora i manteniment de distintes infraestructures urbanes. La inversió total d’ambdós plans és de 99.847,98 euros i ha permés incorporar set nous treballadors majors de 30 anys a la plantilla municipal amb contractes de quatre mesos.

El manteniment de les voreres i el paviment serà l’objecte d’un dels dos plans, per al qual s’ha invertit entre salaris i materials, 45.872,44 €. Seran quatre els oficials d’obra que, amb contractes de quatre mesos, treballen en la reparació de voreres als barris de Batoi, Eixample, Santa Rosa i la part alta del Centre.

Amb l’altre dels plans es contractaran dos operaris de neteja i un oficial de jardins que treballaran, també durant quatre mesos, en el manteniment de cinc parcs de la ciutat: el de Batoi, Cantagallet, Romeral, Zona Nord, i del Riu Riquer. La inversió conjunta entre material i salaris és de 53.975,54 euros.

L’alcalde Toni Francés, destaca que «gracies a les subvencions del Govern Valencià hem pogut contractar a 200 joves menors de 30 anys i ara amb aquestes subvencions podrem contractar a vora 40 persones desocupades majors de 30, som conscients que les persones en aquesta franja d’edat estan tenint moltes dificultats per trobar ocupació, per això contractarem gent preparada, amb experiència, que necessita treballar i tornar al mercat laboral».

«L’ocupació segueix sent una de les prioritats d’aquest govern. Les dades són positives, però hem d’aprofitar totes les oportunitats per a millorar l’ocupació a la nostra ciutat. Seguim fent feina, buscant ajudes per al foment de l’ocupació. A més, és important, i per això seguim treballant molt en donar l’orientació necessària per a adaptar-se al nou mercat laboral», ha conclòs, Francés.

Recordem que l’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, també porta a terme un nou projecte amb la finalitat d’afavorir la contractació de les persones que busquen feina. Aquest pla es va presentar al Consell Econòmic i Social (CES), que va aprovar una inversió de 41.050 € amb què arribar a tots els segments poblacionals a través de la realització de 10 formacions de diferent tipus. Els cursos incidiran en el reciclatge professional i en competències laborals concretes. Un dels tres col·lectius sobre els quals es pretén incidir és el de la població compresa entre els 30 i els 50 anys.