Inici Castalla L’Ajuntament de Castalla aprova sancionar a la concessionària de la neteja per...

L’Ajuntament de Castalla aprova sancionar a la concessionària de la neteja per incomplir els serveis contractats

221
0
COMPARTIR

El plenari de l’Ajuntament de Castalla ha aprovat iniciar un expedient sancionador a l’empresa adjudicatària del servei públic de recollida de residus domiciliaris i neteja viària. Aquesta és la principal decisió d’una sessió plenària de caràcter ordinari d’aquesta setmana, desenvolupada per primera vegada de manera telemàtica, i que es puga seguir en directe pel canal de YouTube de la institució municipal. La Corporació al complet ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la pandèmia del coronavirus, coincidint amb el dol oficial decretat pel Gobierno, a l’inici de la sessió.

Després de revisar l’informe tècnic, el Consistori ha acreditat que, de manera sistemàtica, no s’han realitzat els treballs com la birba manual de males herbes, neteja de voreres, recollida d’excrements d’animals, neteja de carrers amb aigua o la retirada d’incrustacions o xiclets. A pesar dels diferents requeriments presentats a l’empresa, no ha variat el seu treball. L’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha manifestat que “amb tots aquests requeriments reunits, tenim documentació suficient per a iniciar un expedient sancionador per incompliment de contracte”.

Per altra part, el plenari municipal també ha aprovat assumir per part de l’Ajuntament la condició d’agent urbanitzador per a responsabilitzar-se de la gestió directa de les obres d’urbanització de la zona de ‘Els Campellos’ i del col·lector de sanejament, que capacita a l’Ajuntament de Castalla per a començar amb les obres de la nova depuradora. Bernabeu ha assegurat que “aquesta infraestructura és una demanda per la qual el poble ha lluitat durant els últims anys i ara ja tenim l’enclavament on s’ubicarà la nova depuradora”.

En relació amb les modificacions de crèdit, la Corporació Municipal ha decidit reassignar 168.100 euros entre partides del pressupost en vigor. Cultura, Festes, Fira de Sant Isidre, Esports i Protocol són les àrees que han cedit part del seu pressupost en benefici de departaments com Serveis Socials, Salubritat Pública i Parcs i Jardins, que han cobrat major importància encara durant l’actual situació de crisi generada pel coronavirus o Covid19. Per a l’Alcalde castellut, “aquestes modificacions ens capaciten per a fer front de la manera més eficient possible a la crisi del coronavirus, que ens ha obligat a reorientar algunes de les nostres prioritats”.

Una modificació de crèdit diferent ha sigut la referida al procediment contenciós-administratiu que l’Ajuntament arrossega des de fa anys a causa de discrepàncies amb un particular per valor d’una parcel·la qualificada de verda per l’equip de govern d’aquell moment. En total, entre els costs jurídics, contenciosos i de l’administració general, més els interessos de demora, la suma ascendeix a 599.815,03 euros, que es finançaran a través del romanent líquid de Tresoreria.