Home Alcoià El Comtat, la comarca menys afectada pel Covid19 a la muntanya amb...

El Comtat, la comarca menys afectada pel Covid19 a la muntanya amb 6 poblacions amb positius

936
0
SHARE

El coronavirus Covid19 té menys influència allà on no hi ha massa concentració de persones. És una de les conclusions que s’extrauen al estudiar les dades de contagi i morts que, des d’aquest dijous 28 de maig, fà públiques la Conselleria de Sanitat Universal de forma detallada per municipis. Unes dades que han permès conèixer les dades de positius pel virus i de víctimes de la pandèmia a cada població de l’interior alacantí.

La comarca menys afectada és el Comtat, únicament 6 de les 24 localitats que la conformen han registrat casos de coronavirus. La majoria dels 35 totals es concentren entre les dos poblacions més habitades: Cocentaina amb 21 i Muro amb 8. Aquestes dos localitats registren les 6 víctimes de la pandèmia que suma la comarca, 4 a la vila comtal i 2 a la murera. La resta dels positius es reparteixen per Agres (1), Benimarfull (1), Beniarrés (2) i l’Orxa (2).

Per la seua banda, totes les localitats de l’Alcoià i la Foia de Castalla sumen positius i aglutinen 109 de les 115 víctimes mortals del Covid19 a la muntanya alacantina. Els brots als dos geriàtrics d’Alcoi i Onil on han hagut morts han fet que el Departament de Salut d’Alcoi siga el que major índex de mortalitat de tota la província. A la vila d’Onil, per exemple, vora el 60% de les persones que han resultat infectades per coronavirus durant la pandèmia han perdut la vida a mans del virus (18/31).