Inici Castalla L’Ajuntament de Castalla fa test per a detectar el coronavirus a 52...

L’Ajuntament de Castalla fa test per a detectar el coronavirus a 52 dels seus treballadors

612
0
COMPARTIR

Una demanda social relacionada amb la pandèmia de coronavirus és la de la realització massiva de test de detecció del patògen. Moltes persones consideren aquesta mesura com una de les que contribuiria a confinar el Covid19, i no bona part de la societat en general. Permetria, a més, conèixer dades concretes per a afrontar la pandèmia d’una forma més sigularitzada per localitats. Però aquesta demanda té dos problemes: el primer és que no existeixen test per a tota la població, ni a la Comunitat Valenciana ni a la resta d’Espanya; i la segona és que els seus resultats no són 100% fiables, pel moment.

Tot i això, sí ajuden a identificar a aquelles persones que hagen pogut passar l’infermetat, cosa que es tracta de conèixer a Castalla. A la capital de la Foia, el seu Ajuntament ha adquirit tests per a detectar la presència o no del virus en fins a 52 dels seus treballadors. Les proves van dirigides als treballadors, amb prioritat per a aquells que han de mantenir contacte amb la ciutadania. Pel moment, els polítics municipals no l’han passat dins d’una iniciativa que ha tingut un cost de 2.600 euros en tests.

Els test als treballadors són una de les mesures de protecció contra el virus establertes pel Consistori castellut, però hi han altres. Entre elles, la creació de corredors per les instal·lacions municipals amb els que poder garantir la distància interprersonal. El foment del teletreball també és altra de les mesures implantades sense data de caducitat al Consistori castellut.