Inici Alcoi L’Agència Antifrau auditarà la reforma del Teatre Calderón d’Alcoi en busca de...

L’Agència Antifrau auditarà la reforma del Teatre Calderón d’Alcoi en busca de sobrecostos

297
0
COMPARTIR

La negativa de fins a 5 pèrits a avaluar si van haver sobrecostos en la reforma del Teatre Calderón d’Alcoi no aturarà el procés judicial encetat al 2015 per l’Ajuntament de la localitat. L’Agència Valenciana Antifrau s’ha oferit a peritar els treballs per a establir si va existir delicte en un contracte que podria reportar més d’1 milió d’euros als alcoians, i que va ser executat per l’empresa del constructor alacantí multiimputat Enrique Ortiz.

Des de l’any 2015 i després d’haver constatat dades entrecreuades als expedients de la reforma del Teatre Calderón, l’equip de govern alcoià ha estat pleitejant per a aclarir si va haver sobrecostos en els treballs. El constructor multiimputat Enrique Ortiz va ser l’artífex d’unes obres en les que l’Ajuntament d’Alcoi ha detectat pagaments extraordinaris de més d’un milió d’euros per uns treballs inicialment menys costosos. Des de llavors, el cas es troba als jutjats, tot i que en fins a 5 vegades altres tants pèrits diferents s’han negat a avaluar el cas contra Ortiz.

La situació ha arribat a un punt de bloqueig que podia comportar l’arxiu del cas, fins que ha aparegut l’Agència Valenciana Antifrau. L’ens s’ha oferit al Jutjat Número 2 d’Alcoi per a peritar els treballs i establir l’existència, o no, de sobrecostos. L’objectiu de la denúncia municipal és recuperar més d’un milió d’euros que pertanyen al poble d’Alcoi, en cas de que finalment es demostre que el llavors govern municipal del PP va pagar de més pels treballs. Des del Consistori reiteren que hi ha arguments suficients per a estudiar el cas inclús abans de l’oferiment de l’AVA.

Aquest ens fou creat al 2016 per llei i és un dels òrgans més desconeguts de la justícia valenciana. Entre les seues tasques està la de perseguir activitats relacionades amb la corrupció, que consideren como a una de les formes d’actuar normalitzada i comú durant molts anys al sí de l’administració valenciana. La negativa dels pèrits a estudiar un cas contra algú de la posició d’Enrique Ortiz és per a l’AVA un dels indicadors del funcionament de l’administració, plegada als interessos d’aquells que van finançar als partits polítics dels que es beneficiaven. Entre les seues tasques està la d’acabar amb aquestes pràctiques, que investigaran en el cas de la reforma del Calderón.

El PP alcoià, que va contractar els treballs a Ortiz, ha criticat el no arxiu del cas degut a les despeses que ha hagut d’afrontar l’Ajuntament d’Alcoi en costes judicials. Un arxiu que tindrà lloc si els pèrits de l’AVA no poden demostrar l’existència dels sobrecostos denunciats.