Home Cocentaina L’Ajuntament de Cocentaina amplia les terrasses i el seu horari

L’Ajuntament de Cocentaina amplia les terrasses i el seu horari

1553
0
SHARE

Dimecres passat sis de maig es van reunir a l’ajuntament de Cocentaina les responsables del govern socialista, Paqui Ruiz, Eugenia Miguel i Mireia Estepa, amb els tècnics i es va decidir ampliar la superfície permesa als bars, cafeteries i pubs per instal•lar terrasses i allargar el seu horari per tancar més tard durant la Fase I. Aquesta nova etapa, que començarà possiblement l’11 de maig, limita a un 50% les taules que poden posar els negocis d’hostaleria; no obstant això, des de l’equip de govern s’ha considerat que «s’ha de ser més sensible amb aquest sector i fer fàcil que es recuperen econòmicament per això hem estudiat cada cas particular i hem fet una proposta d’ampliació tan flexible com la que s’aplica quan són Festes en Cocentaina», explicava l’alcaldessa.
A més a més, el Passeig romandrà tancat a partir dels dissabtes a migdia per donar més espai als vianants i que els més menuts puguen jugar, mantenint totes les mesures, sense el perill dels vehicles. Pel que fa als bars i cafeteries que no poden créixer per tindre aparcament al costat, també se’ls deixarà un espai addicional de 4 places d’aparcament com a màxim.
Aquesta mesura es suma a l’eliminació per a tot 2020 de la taxa de terrasses i tendals, estalvi que forma part de les mesures per a ajudar al comerç i l’hostaleria que ja anunciava el govern fa setmanes.
L’horari de les terrasses també experimentarà un increment en la Fase I, ja que es veurà ampliat fins l’1 de la matinada en el cas dels bars i cafeteries i fins les 2.30h en el cas dels pubs. L’Ajuntament de Cocentaina espera així, fer possible la convivència entre el descans ciutadà i els negocis que estan patint una complicada situació econòmica.
L’equip de govern ha posat en valor «l’esforç, inversions i adaptabilitat que estan demostrant el comerç i l’hostaleria en aquesta pandèmia mundial, ara més que mai necessiten del suport de tot el poble».