Home Destacats L’Ajuntament de Cocentaina aprova la moció contra la violència masclista

L’Ajuntament de Cocentaina aprova la moció contra la violència masclista

360
0
SHARE
Imatge del plenari del 20 de juliol de Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat la moció contra la violència masclista amb els vots a favor de l’equip de Govern (Compromís i PSPV-PSOE), l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox.

Durant el plenari ordinari d’aquest dijous de l’Ajuntament de Cocentaina, Javi Sansalvador, Regidor de Serveis Socials, va llegir públicament la «Moció en defensa dels Drets Humans i contra totes les violències masclistes».

Sansalvador, ha volgut encoratjar els ajuntaments i les institucions públiques a “continuar garantint els drets socials, així com vetllar pels drets humans i per la democràcia, per la igualtat entre homes i dones, pels drets LGTBIQ+ i per erradicar qualsevol classe de violències masclistes”. Per acabar, ha demanat renovar el Pacte valencià contra la violència de gènere, signat el 2017, i redactar el Pla de Diversitat Sexual.

Tot seguit, s’ha procedit al debat de la moció. Segons Borja Jornet, cap del PP contestà, “no neguem la violència masclista» i «donem suport als acords que hi ha en aquesta moció, però no compartim l’exposició de motius, ja que no podem dir que hi ha una deriva feixista i masclista quan (des del nou govern de Carlos Mazón) encara no hem ni arrancat a caminar. En canvi, si es tornara a presentar amb una exposició de motius diferent i amb els mateixos acords, votaríem a favor”.

Després, Victoria Fernández (Vox) ha declarat que “estem totalment en contra de la denominació violència de gènere”, afegint que “la llei de violència masclista és un fracàs i una ferramenta ideològica per a confrontar a homes i dones”.

Finalment, la moció s’ha aprovat amb els 10 vots a favor dels regidors del Govern (Compromís i PSPV-PSOE), mentre que els 6 regidors del PP s’han anstingut i la regidora de Vox ha votat en contra.