Inici Cocentaina L’Ajuntament de Cocentaina desvela la cronologia del positiu per coronavirus a la...

L’Ajuntament de Cocentaina desvela la cronologia del positiu per coronavirus a la Policia Local i reobri el reten

700
0
COMPARTIR

L’aparició d’un cas positiu per Covid19 al sí de la Policia Local de Cocentaina ha provocat des del passat divendres tota una pluja d’informacions i alarmes referents a la pandèmia a la capital del Comtat i a acusacions per part de representants del cos cap a l’Ajuntament. Pero això, l’equip de govern contestà ha emès un comunicat en el que trasllada quina ha sigut la cronologia que ha marcat l’actualitat a la vila comtal durant les darreres jornades.

Segons el comunicat municipal, l’agent de Policia Local va començar a trobar-se mal el passat 28 de juliol, motiu pel que va faltar 2 dies a la feina. En assabentar-se l’Ajuntament, va demanar a l’agent que comunicara la seua situació al Centre de Salut per si calia realitzar les proves pertinets per a descartar coronavirus, però l’agent va acudir a una clínica privada pel seu compte. No fou fins a les 20 hores del divendres 31 quan es va conèixer el contagi i es va donar part a Sanitat.

Ara bé, en altre comunicat municipal, l’Ajuntament contestà afirma haver tingut coneixement de l’informe del laboratori privat en que el l’agent infectat es va realitzar la prova PCR. Fou -segons el comunicat- el 28 de juliol, tot i que no es sap a ciència certa si l’agent coneixia en eixa data que era positiu per Covid19. Així i tot, el retard en comunicar aquest fet suposa una vulneració del protocol municipal per la pandèmia. Aquest fet, tot i que l’agent contagiat no va treballar en eixes jornades, ha provocat que l’Ajuntament al complet -polítics, funcionaris i treballadors- passen el test serològic per a descartar possibles nous contagis. El propi Consistori contestà correrà amb la despesa dels tests.

És precisament Sanitat qui inicia el protocol de localització dels contactes de la persona infectada, i ja l’1 d’agost l’Ajuntament coneix que el contagi és importat i prové de l’àmbit personal de l’agent de policia. Sanitat també estableix que, en primer terme, només 2 persones han estat en condicions de poder haver-se contagit per contacte amb l’agent infectat al Consistori contestà. Tot i això -defenen des de l’Ajuntament-, es duen a terme les gestions necessàries per a que les proves es realitzen a més personal municipal, en total 12 persones, totes les quals han resultat negatiu per Covid19.

Reten policial reobert

La constatació de que no hi ha més contagis en relació al positiu a la Policia Local de Cocentaina ha permès reobrir les seues instal·lacions al propi Ajuntament de Cocentaina. Segons ha confirmat l’Alcaldessa Mireia Estepa, el servei funciona amb completa normalitat i els agents es troben duent a terme la seua tasca. Durant les jornades d’aïllament per a prevenir contagis al cos ha sigut la Guàrdia Civil qui ha assolit les tasques de seguretat a la capital del Comtat.