Inici Alcoi El pont Francisco Aura registra problemes que l’Ajuntament d’Alcoi atribueix a defectes...

El pont Francisco Aura registra problemes que l’Ajuntament d’Alcoi atribueix a defectes de construcció

290
0
COMPARTIR

Des del 2014, la ciutat d’Alcoi disposa d’una infraestructura que connecta el Centre amb la Zona Nord sense necessitat de travessar bona part del casc urbà. És el pont Francisco Aura, que ret homenatge a un dels presos alcoians al camp de concetració nazi de Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial. Es tracta del pont més llarg de tot Alcoi, amb una longitud superior als 400 metres.

Ja des del 2019, formacions com Podem Alcoi venen denunciant problemes al pont, que va degradant-se. Uns problemes que la Regidoria d’Urbanisme atribueix a defectes de construcció i que, en qualsevol cas, no revesteixen gravetat. Tot i això, des de l’Ajuntament d’Alcoi ja han donat trasllat a la Conselleria d’Obres Públiques al voltant dels problemes detectats.

El cas pot recordar al que al 2017 va provocar el tancament del pont Fernando Reig per problemes estructurals. Llavors, les tasques per a consolidar-lo van requerir d’una inversió de 10 milions d’euros per a canviar els tirants que el subjecten. Aquesta vegada els problemes són menors, i en qualsevol cas, l’Ajuntament d’Alcoi té pressupostats els treballs a escometre si fora necessari.