Home Cocentaina L’Ajuntament de Cocentaina instal·la panells solars en edificis municipals

L’Ajuntament de Cocentaina instal·la panells solars en edificis municipals

535
0
SHARE
Plaques solars

L’Ajuntament de Cocentaina aposta per la instal·lació de panells solars fotovoltaics d’autoconsum en la coberta de dos edificis municipals, concretament a l’oficina tècnica al carrer Sant Cristòfol i a l’edifici central a la plaça la Vila núm.1 on està l’ajuntament.

Aquesta és una de les mesures que l’Ajuntament ha adoptat per reduir el consum energètic i la petjada de carboni a les dependències municipals amb una inversió de 21.000 € que s’ha portat a terme mitjançant el romanent de tresoreria.           

L’autoconsum elèctric permet produir energia renovable per al consum propi d’aquests dos edificis, amb un rendiment òptim de les instal·lacions, ja que l’ús majoritari de consum d’energia es produeix durant el dia, quan major rendiment tenen les plaques solars.

El projecte contempla les mesures d’ancoratge, 23 panells solars, que produeixen 1.800w cadascun d’ells, comptant amb una potència de 5.400 W a l’edifici de la plaça la Vila i de 4.950 W a l’oficina tècnica, així com el manteniment de la instal·lació i el monitoratge de la producció d’energia enfront del consum d’aquesta, per tal de dur un control real de l’estalvi energètic i que la població puga consultar-ho a través de les pantalles instal·lades als edificis.

Aquesta actuació s’ha coordinat des dels departament de Medi Ambient i Obres i Serveis, la qual segons, ens expliquen les regidores «és una accions que portem a terme buscant una major sostenibilitat i respecte del medi ambient, ja que hem d’anar assumint que aquestes inversions en matèria energètica seran habituals perquè resulta evident la necessitat de l’eficiència energètica i l’autoconsum. També recordar que hi ha dos projectes d’eficiència energètica per al poliesportiu i la biblioteca pública, que es varen presentar a les línies de finançament europeu Next Generation PIREP i PREE, pendents de resolució i en les que confiem per poder desenvolupar més accions eco-friendly. Aquesta acció es suma a les inversions que fa alguns anys fem des de l’ajuntament quan canviem l’enlummenat públic per il·luminació LED de baix consum.»