Home Ibi L’Ajuntament d’Ibi i el CEAM-O Ibi inicien un projecte cartogràfic en...

L’Ajuntament d’Ibi i el CEAM-O Ibi inicien un projecte cartogràfic en la localitat i en centres escolars

78
0
SHARE

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ibi inicia, al costat del CEAM Orientació d’Ibi, un projecte cartogràfic de tot el nucli urbà d’Ibi i dels voltants que puguen ser interessants per a la pràctica d’aquest esport. De la mateixa manera, també es realitzaran mapes dels propis centres educatius, per la qual cosa això permetrà que els docents d’educació física, especialment, els puguen usar en les seues classes per a desenvolupar aquesta activitat esportiva que combina l’activitat física amb el contacte i el coneixement de la naturalesa i les tècniques d’orientació tradicionals.

De la mateixa manera, el propòsit de totes dues entitats també és el d’organitzar una Lliga escolar d’Orientació entre centres, en la qual, al llarg dels anys, cadascun d’ells puga ser seu de la prova. Cal recordar que el CEAM-O d’Ibi porta anys organitzant proves de la Lliga escolar Inter comarcal d’Orientació en diferents llocs de la localitat.

Des del consistori es vol dotar als col·legis de material específic d’orientació per a facilitar la pràctica de l’esport i aportar les eines necessàries perquè es faça de la forma més adequada. L’Orientació, segons experts, té un alt nivell de beneficis per al desenvolupament harmònic dels més joves, sent l’etapa escolar el moment clau per a la seua introducció pel seu component educatiu-esportiu, intel·lectual-formatiu i de respecte a la naturalesa i l’entorn. A més, és un dels 8 esports que disposa programes d’especialització a la Comunitat Valenciana, incloent competicions escolars a nivell local, regional, nacional i internacional.

D’altra banda, no sols tendia aquesta funcionalitat sinó que, a més, els mapes de les zones urbanes també podran ser utilitzats a nivell turístic, oferint al visitant la possibilitat de descobrir els llocs més interessants de la localitat a través d’aquests mapes específics.

Pepe Palau, tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament d’Ibi, indica que “Des de l’àrea d’Esports continuem enfocant molts projectes a desenvolupar l’esport base i a continuar oferint diferents ofertes esportives als xiquets i joves de la localitat, amb diferents possibilitats i adaptades al seu creixement. Volem garantir que els fonaments de la seua base esportiva siguen fortes i facen de la seua pràctica un hàbit saludable i beneficiós per a la seua salut física i mental”.