Home Cultura L’Ajuntament d’Ibi organitza un programa d’activitats per al 25N- Dia Internacional contra...

L’Ajuntament d’Ibi organitza un programa d’activitats per al 25N- Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

72
0
SHARE

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi organitza un programa d’activitats amb motiu del 25 de Novembre- Dia Internacional contra la Violència de Gènere. És per això que tindrà lloc el dijous, 25 de novembre, una lectura de manifest a la porta de l’Ajuntament, a les 13.00 h, i a la qual l’ajuntament convida a sumar-se a la població en general.

El mateix dijous, 25 de novembre, de 19.00 h a 21.00 h, en el Centri Social Carme Garrigós, tindrà lloc la segona sessió de les Jornades Participatives “Tanquem un #buentrato?”, en les quals es convida a la ciutadania a participar i crear un espai de reflexió sobre quin és la situació de la igualtat i la violència de gènere en el municipi; escoltar la ciutadania i concretar iniciatives per a l’acció. Seran conduïdes pels investigadors del Departament de Sociologia I de la Universitat d’Alacant, la Dra. Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano. La sessió és d’accés lliure i gratuït i es recomana inscripció prèvia per a control d’aforament en el 965554611 o sociales@igualdad.ibi.es.

El divendres, 26 de novembre, tindrà lloc l’obra de teatre “Érase una vegada”, de Font Visqui Teatre. Serà a les 20.30 h, en el Teatre Riu i l’entrada és gratuïta, prèvia recollida en taquilla del Teatre els dijous i divendres, d’11.00 h a 13.00 h i de 19.00 h a 21.00 h, o en les taquilles del Centre Cultural, els dimarts i dimecres, de 17.00 h a 20.00 h. Els divendres, 26 de novembre i el 3 de desembre, es durà a terme el taller “Lliure em sento: somiant el futur”, sobre l’autodeterminació i la llibertat personal. Es realitzaran de 10.00 h a 12.00 h i tindran lloc en el Centri Social Carme Garrigós, impartit per la psicòloga i terapeuta Ana Gómez Bernabeu. La inscripció es realitza en la cocejalía de Serveis Socials en el 965554611 o a través de sociales@igualdad.ibi.es.

El dissabte, 27 de novembre, hi haurà un taller de “Mesures preventives d’autoprotecció de dones” per a conèixer les normes bàsiques de la seguretat personal, l’autoprotecció, els protocols d’actuació i el de la utilització d’objectes personals en l’autodefensa. Hi ha dos horaris disponibles: de 10.00 h a 12.00 h i de 16.30 h a 18.30 h, en el Poliesportiu Municipal. Ho imparteix Fina Reche, instructora i directora de l’Escola Sambo de Defensa Personal Frêche. La inscripció es realitza en la regidoria de Serveis Socials en el 965554611 o a través de sociales@igualdad.ibi.es.

A més, des de la regidoria de Serveis Socials s’ha ofert als IES de la localitat, els dies 9 i 10 de desembre, un Teatre Fòrum contra la Violència de Gènere. M.ª José Herrero, tinent d’alcalde de l’àrea declara que “en la jornada commemorativa del 25N volem continuar reivindicant la lluita contra la violència cap a les dones en tots els seus vessants, enaltint els valors d’igualtat respete, empatia, educació i convivència com a manera d’erradicar-la. Amb la participació i implicació de tota la ciutadania, aconseguirem una societat més justa i igualitària”.