Home Alcoi Es presenten les últimes novetats de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros...

Es presenten les últimes novetats de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros 2021

378
0
SHARE

Ahir, dijous 18 de desembre de 2021 a les 12.00h a la Sala de Premsa de l’Ajuntament d’Alcoi, va tindre lloc la presentació de les últimes novetats de la X edició de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros 2021.

Aquesta cursa tindrà lloc el 19 de desembre a les 10:30h, amb diferents modalitats com la Mitja (21,10Km), la Quarta (10,55Km), els Relleus (21,10Km), la Caminata (7,00Km) i com a novetat la Marxa Nòrdica (10,55Km). A dia de hui sumen uns 950 inscrits, dels quals un 34,1% són dones. Segons l’organització tres paraules definixen aquesta cursa: emocionant, emotiva i animada.

El Regidor d’Esports, Alberto Belda, després d’agrair la labor de tots els presents i departaments involucrats ha donat a conèixer el trofeu detall que s’ha preparat, també com a novetat, per a tots els corredors Finisher participants en aquesta X Edició de la Mitja Marató Unió Alcoiana Segurs. Ha animat que tots aquells que encara no han realitzat la inscripció aprofiten per a unir-se a aquesta festa de l’Atletisme i de l’esport en el qual s’ha convertit l’Esdeveniment de la Mitjana Marató Alcoi.

Nacho Company en representació de la Unió Alcoiana Segurs, companyia que dóna nom a la Carrera, i que compleix 10 anys de patrocini, després d’agrair la labor i presència de tots els involucrats en l’esdeveniment, així com tots els que van donar suport a la causa solidària de la passada Edició especial per COVID 9.5, ha recalcat el grat que és per a la companyia poder secundar sempre, no sols aquest tipus d’esdeveniments esportius sinó també a l’esport en general i la vida saludable. Així mateix ha aprofitat el moment per a donar a conèixer les samarretes obsequi que tindran tots els participants en aquesta desena edició, la camiseta verda serà per als participants de la Micromarató, i la blava per als de la Mitja Marató.

Azucena Almería, per part seua, en qualitat de representant de Clínica Dental Jordá, ha donat a conèixer la modalitat de Micromarató, carreres per a nens de 0 a 13 anys la finalitat dels quals és
animar als més xicotets a realitzar esport i més concretament a iniciar-se en l’Atletisme. Ha esmentat els sortejos de disseny de samarretes que estan en marxa en les XXSS de la Mitja Marató i motivat als més petits a realitzar el seu disseny, recordant que els guanyadors obtindran de regal un raspall elèctric de neteja dental. Amb la finalitat que la carrera arribe als més petits, s’ha enviat una circular a tots els col·legis d’Alcoi per a promocionar l’esdeveniment i la participació. Molts col·legis ja han respost a la crida i l’equip de promoció de la Micromarató. Per a finalitzar, ha presentat la samarreta obsequio que tindran tots els participants d’aquesta II edició de la micromarató, modalitat que donarà inici a les 9.00 del matí.

Igual que en edicions anteriors, les inscripcions de la micromarató tindran una finalitat solidària: La campanya solidària de la micromarató que se centrarà en un grup infantil juvenil amb necessitats específiques. En concret, en aquesta II edició d’aquesta modalitat, els beneficis aniran destinats a sufragar les despeses dels nens sense recursos econòmics que acompanyaran al Grup Scout Brownsea d’Alcoi en el campament d’estiu 2022.

Amelia Gisbert Representant Centre Excursionista Alcoi Secció de Marxa Nòrdica, ha explicat la incorporació de la nova modalitat de Marxa Nòrdica a la carrera i ha agraït el seu bon acolliment. Destacar que entre l’elit nacional d’aquest esport podem trobar a molts Alcoians i Alcoianes, així com membres del Club de localitat alacantina de Crevillent, Marató Crevillent. A aquesta modalitat faran un recorregut dividit en dos parts, per al seu millor arbitratge, amb una primera volta de 6km i una segona de quasi 4km.

L’organització ha presentat com a novetat el gran acolliment per part dels grups d’animació de diferent índole, aquesta Mitja Marató és la carrera amb més punts d’animació en el recorregut de les quals es disputen en el territori espanyol i continuarà mantenint les mateixes característiques que en edicions anteriors, unint en aquesta edició a més participants a la cita. En total la carrera
compta amb 20 grups d’animació. La disposició del circuit en la qual el participant passa dues vegades pel mateix carrer, però en diferent adreça, farà que el corredor pugua gaudir de 8 d’aquests punts de manera doble. A aquests grups d’animació en el circuit s’uneixen la Unió Ciclista Alcoi que acompanyarà als primers classificats de cada modalitat.

L’equip oragnitzador recorda que serà una carrera emocionant (tornar a córrer pels carrers d’Alcoi amb gent animant), emotiva (ens recordarem dels moments que no vam poder córrer, de les persones que ens han deixat en aquesta pandèmia), i sobretot serà animada (el participant gaudirà de 20 grups d’animació, 2 avituallaments en carrera, 1 avituallament final.