Home Destacats L’Ajuntament d’Onil convoca una assemblea oberta per a explicar i respondre dubtes...

L’Ajuntament d’Onil convoca una assemblea oberta per a explicar i respondre dubtes dels veïns

397
0
SHARE

La transparència en la gestió política és -al menys en les administracions locals- ja no una recomanació, sinó una exigència del poble cap als seus governants. Els temps en els que els polítics feien allò que volien amb els diners públics van quedant poc a poc enrere, tot i que com es demostra dia a dia, encara hi ha molt a fer en aquest respecte. Per això, cada vegada són més les accions que els diferents governs -sobre tot els locals- llancen per a obrir a la ciutadania la seua acció política.

A l’interior de la província d’Alacant ja són diversos els exemples d’equips de govern que obrin espais de diàleg amb la ciutadania de la seua localitat. Entre elles Castalla, que celebra assembles obertes amb la ciutadania per a explicar la seua acció de govern. Ara, altra localitat de la Foia s’afegeix a aquesta forma d’actuar en ares d’una millor transparència. És Onil, on el seu Ajuntament ha convocat als veïns a un acte públic el proper divendres 13 de desembre a partir de les 19h al Palau del Marqués de Dos Aigües.

En ell, l’equip de govern que comanda Humi Guill vol informar a la ciutadania al voltant de les accions i línies d’actuació que estan executant des del govern municipal. Projectes que estan duent-se a terme i altres que ho faran més endavant podran ser coneguts de primera mà pels veïns de la vila de les nines. A banda, l’acte també inclou torns de paraula per als veïns, que podra consultar els seus dubtes i rebre contestació per part dels responsables de cada àrea municipal.

Aquesta iniciativa es suma a les que ja estan duent-se a terme en ares de millorar la transparència i fomentar la interacció del veïnat amb el seu Ajuntament. A banda de l’assemblea oberta, el Consistori colivenc té a l’abast dels ciutadans telèfons i whatsapps, horaris d’atenció personal i xarxes socials mitjançant les quals els veïns poden contactar amb la seua administració més propera per a solventar els seus dubtes.