Home Destacats L’Ajuntament d’Onil tanca l’exercici de 2021 amb 1,5M€ de superàvit i quasi...

L’Ajuntament d’Onil tanca l’exercici de 2021 amb 1,5M€ de superàvit i quasi 5,5M€ de romanent per a inversions

0
SHARE
Un plenari dut a terme en el Palau del Marquès de Dos Aigües d'Onil, en una imatge d'arxiu.

Els ajuntaments de cada localitat elaboren els pressupostos anuals en funció a una sèrie de previsions d’ingressos i despeses. Però els comptes d’un determinat exercici han de passar pel tancament a càrrec dels departaments d’Intervenció de cadascun d’ells. És llavors quan es tanca realment i amb les xifres actualitzades el compte de qualsevol exercici i es coneix l’estat real de les arques municipals.

L’Ajuntament d’Onil ha fet públic ara el tancament de l’exercici de 2021, que ha donat com a resultat un superàvit d’1,5 milions d’euros. Tot després de que l’administració local colivenca haja registrat uns ingressos superiors als 6,2 milions d’euros, mentre que en el capítol de despeses eixa xifra s’ha quedat en per damunt dels 5,4 milions. Amb aquestes dades, el Consistori de la vila de les nines ha utilitzat el 87% dels seus ingressos de 2021 per a cobrir les despeses, i a hores d’ara està lliure de deutes.

A més, cal afegir que la inversió municipal que es desprén del tancament de l’exercici anterior per habitant ascendeix als prop de 400€, mentre que la despesa per cada veí de la localitat es situa en els 1.115€. Durant els darrers exercicis aquesta ha sigut la tònica habitual en el tancament de cada any fiscal per a l’Ajuntament d’Onil. El romanent positiu de tresoreria ascendeix a quasi 5,5 milions d’euros, cosa que permetrà afrontar obres públiques durant el proper exercici, el darrer abans de les eleccions municipals del 2023.

La volta a la truita dels comptes colivencs

La situació econòmicament positiva del Consistori colivenc crida l’atenció, ja que durant els darrers anys ha hagut de fer front al pagament d’una sentència judicial provinent de fa 3 dècades. El seu cost per a les arques municipals ha sigut superior als 5 milions d’euros que ja han sigut saldats, permetent així executar inversions a càrrec dels pressupostos municipals. Cosa que ha resultat impossible en els anys de pagament de la coneguda com ‘Sentència dels Salcedo’.