Home Alcoi L’Ajuntament perfila la nova contracta per al transport públic comptant amb la...

L’Ajuntament perfila la nova contracta per al transport públic comptant amb la peatonalització del Centre d’Alcoi

564
0
SHARE
Autobús urbà al Centre d'Alcoi
Autobús urbà al Centre d'Alcoi

En aquest any 2020 finalitzen diverses de les contractes que l’Ajuntament d’Alcoi té actives per a abastir alguns dels serveis públics de que gaudeixen els seus veïns. És el cas del subministrament d’aigua o també del servei de transport urbà. En el segon d’ells, el Consistori alcoià ja treballa per a enllestir un nou plec de condicions que establisca els paràmetres que hauran de complir les empreses que opten a prestar-lo.

Aquesta tasca pertany al nou tècnic de mobilitat que ha aconseguit plaça recentment a l’administració alcoiana. És responsabilitat seua que la nova contracta del bus urbà d’Alcoi tinga en compte diversos paràmetres, molts dels quals es relacionen directament amb la transformació d’Alcoi cap a una ciutat intel·ligent. Això suposa un període d’estudi dels nous condicionants amb que comptarà la ciutat a l’hora de prestar aquest servei.

Alcoi vol ser en el futur una ciutat amable per als vianants i que privilegie el transport sostenible per tota la ciutat. Una ciutat compacta i que comptarà, previsiblement, amb la major part del barri del Centre peatonalitzat. És un dels paràmetres que haurà de tenir en compte el nou plec de condicions, que també haurà de prestar atenció a les característiques dels vehicles que presten el servei.

El departament de Mobilitat mantindrà reunions d’ara endavant amb els diferents actors socials, econòmics, educatius, polítics i veïnals per a establir els paràmetres bàsics de la nova contracta. Tot per a un servei que, després d’anys de pèrdua de viatgers, ja porta diversos exercicis creixent en ús per part de la ciutadania. En 2019, el seu ús ha crescut mes rere mes, arribant en l’actualitat als 1.738.000 usuaris.