Home Banyeres Banyeres activa el Centre de Dia que donarà servei a 40 malalts...

Banyeres activa el Centre de Dia que donarà servei a 40 malalts d’Alzheimer

0
SHARE

Durant els darrers mesos, Banyeres ha experimentat treballs en un dels locals municipals amb l’objectiu d’adaptar-lo per a prestar un servei públic demandat per la ciutadania. L’objectiu ha sigut la construcció d’un Centre de Dia a les instal·lacions de la Residència de la Tercera Edat de la població. En ell va a poder atendre’s als malalts d’Alzheimer de la població que gestiona l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer local.

Els treballs han estat finançats al 95% per la Diputació d’Alacant i han tingut un cost de 349.000 euros. Tot i només haver de pagar el 5% de les obres, l’Ajuntament de Banyeres ha hagut d’invertir més de 21.000 euros en la construcció d’un mur de contenció per al nou Centre de Dia. Les seus instal·lacions seran gestionades durant els propers 20 anys per l’associació.

Aquest col·lectiu ha encetat ara una campanya per a recaptar fons amb els que dotar d’equipament les noves instal·lacions. En elles es podra atendre a uns 40 malalts d’Alzheimer en horari diurn, xifra sensiblement superior a la que podia atendre fins ara a les instal·lacions de l’associació. Tots ells tindran dependències específiques en funció de les demandes del seu grau d’infermetat.