Home Alcoi L’Ajuntament perseguirà als autors dels actes vandàlics contra el carril bici a...

L’Ajuntament perseguirà als autors dels actes vandàlics contra el carril bici a l’Eixample alcoià

0
SHARE

El recentment creat tram de carril bici entre la zona de Cotes Altes i l’Eixample ha registrat actes vandàlics. Bona part dels pilons que delimiten la circulació de bicicletes i vianants han sigut arrancats de soca, provocant destrosses inclús en vehicles estacionats. Un fet que ha provocat que l’Ajuntament denuncie el cas davant la Policia Nacional per a que investigue als seus autors. Si s’aconsegueix localitzar-los, hauran d’afrontar el pagament dels danys i la pertinent denuncia.

Els actes vandàlics són una de les lacres per al manteniment del mobiliari i l’equipament urbà. Amb massa periodicitat sen produeixen a pràcticament totes les poblacions de les comarques de la muntanya alacantina. Poden manifestar-se de diferents formes, en funció de si són destrosses, pintades o un llarg etcètera d’actes que perjudiquen allò que és de tots i que ha sigut pagat amb diners de tots. Aquest fet és el que provoca que sempre es cride al civisme i la col·laboració ciutadana per a impedir que proliferen.

Durant les darreres setmanes, coincidint amb la posada en marxa dels treballs del nou vial ciclista que uneix el nord amb el sud de ciutat d’Alcoi per les faldes de la Mariola, s’han produït aquest tipus d’actes a la zona de l’Eixample. El carril bici travessa alguns túnels i altres pistes de terra que encara queden dins del casc urbà alcoià, i que han sigut recuperats i habilitats per a establir el nou eix sostenible alcoià. Bona part dels pilons que limiten l’entrada de vehicles i separen els carrils han aparegut arrancats en terra, amb el consegüent malbé per als diners dels alcoians.

El primer gest de l’Ajuntament alcoià ha sigut demanar civisme a la ciutadania per a evitar més casos com aquest. El Consistori interposarà una denuncia davant la Policia Nacional per a que investigue la possible autoria dels fets. Si l’autor o autors finalment són localitzats, se’ls imputarà el cost íntegre de la reposició del mobiliari, a banda de l’esperable denuncia. Cal destacar que alguns dels vehicles privats aparcats a la zona també han patit danys degut a aquests actes vandàlics.

Pel moment, la creació del carril bici a aquesta zona alta de l’Eixample porta problemes d’aparcament. No obstant, està prevista la creació d’una zona per a aquest fi en dates properes.