Home Alcoi L’Ajuntament planeja crear unes 80 places d’aparcament al Centre i la Zona...

L’Ajuntament planeja crear unes 80 places d’aparcament al Centre i la Zona Alta d’Alcoi

354
0
SHARE

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alcoi té previst posar en marxa, d’ací a poc temps, una sèrie d’actuacions per a augmentar el nombre de places d’aparcament en diferents llocs del Centre i Zona Alta de la ciutat, així com millorar i reordenar espais que ja estan utilitzant-se com aparcament, per tal d’optimitzar-los. En total hi haurà almenys 80 noves places i es milloraran altres espais que ja s’utilitzen.

En la placeta Les Eres s’enquitranarà l’aparcament existent i s’habilitarà un solar en el carrer Sant Bonaventura, on es crearan al voltant de 35 noves places.

Pel que respecta al carrer Sant Joan es consolidarà l’aparcament que està a la part baixa del carrer, en el tram comprés entre els carrers Barbacana i Sant Josep, baix del forn d’estil morú. Se senyalitzaran les places per ordenar l’aparcament. Aquest solar ja s’utilitza com aparcament de forma desordenada i després de l’actuació s’estima que hi haurà 45 places.

També es crearan places en La Beniata, en concret en la zona de l’antiga Maquinaria Ceres, on s’habilitarà un nou aparcament amb 45 places.

Per altra banda, cal destacar que s’estudia la possibilitat que l’aparcament del carrer Torre de les Maçanes siga de rotació, és a dir, que es puga aparcar durant un temps limitat en horari comercial, per facilitar que siga utilitzat per més gent.

“Crearem places d’aparcament que facilitaran l’estacionament al veïnat del barri. Tal com vam dir el pla de ‘peatonalització’ contempla la creació d’aparcaments en el Centre perquè som constants que es perdran algunes places que amb aquestes i altres actuacions pal·liarem. Encara que també hem de tindre en compte que la intenció també és crear aparcaments dissuasius en zones pròximes perquè la gent puga estar en pocs minuts caminant en el centre d’Alcoi”, afirma el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

La Riba

La primera fase del futur aparcament que s’habilitarà en la zona de La Riba ja està planificada i comprendrà entre 60 i 70 places d’estacionament, incloent les destinades a persones amb mobilitat reduïda. Aquests terrenys sobre els quals es construirà aquest nou aparcament, tant en aquesta primera fase com les dues restants, són propietat del EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) amb qui estan molt avançades les negociacions per a traspassar la titularitat a l’Ajuntament d’Alcoi. Les tres primeres fases suposaran entre 150 i 200 places d’estacionament, unes xifres que podrien duplicar-se si en el futur es prolongara l’aparcament a uns terrenys actualment particulars que existeixen en la zona.