Home Alcoi L’ajuntament sanciona a l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i...

L’ajuntament sanciona a l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i neteja urbana amb 33.000 euros

541
0
SHARE

El ple de l’ajuntament d’Alcoi va aprovar portar avant una sanció a l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i neteja urbana, ja que d’acord amb el contracte es considera que s’han incomplit les condicions.
Recordem que aquest servei està tenint un seguiment i està sent auditat des del primer dia per una empresa externa que va contractar l’ajuntament. Segons el plec de Prescripcions Tècniques de l’adjudicació, es va definir una fase d’implantació del contracte al període dels primers 8 mesos següents a la signatura del contracte. Els retards en l’entrada en funcionament dels diferents elements, equips, maquinària, sistema informàtic i obres es penalitzen per part de l’Ajuntament mitjançant descompte de 500 euros per cada dia de retard.
En aquest cas es proposa l’adopció de la penalitat de 500 euros pel retard diari en el període comprés entre l’11 de gener de 2019, data en la qual finalitzava el període d’implantació de huit mesos màxim, i el 17 de març de 2019, data en la qual s’entén complida l’aportació dels mitjans materials adscrits, tots dos inclosos, això és, per un total de 66 dies de retard, la qual cosa ascendeix a 33.000 euros, que seran descomptats de les quantitats en concepte de pagament mensual que han d’abonar-se a l’adjudicatari FCC i que té l’opció de presentar al•legacions.
El portaveu del Govern, Jordi Martínez, destaca que “és la primera ocasió que un adjudicatari d’un servei públic ha sigut sancionat per l’ajuntament, som el primer govern de la ciutat que ha pres aquesta mesura. Mentre altres responsables de la regidoria del passat, realitzaven moltes queixes en públic o la premsa, mai van iniciar cap expedient sancionador. La nostra manera d’actuar és diferent, no busquem el reconeixement, el soroll mediàtic o el màrqueting polític, busquem el millor servei per a la ciutadania, per això realitzem aqueix control del servei públic i hem imposat aquesta sanció”.
“Ara tenim un Alcoi més net, després de molts anys vam portat avant un dels contractes més complexos com és el de la recollida de residus i neteja urbana, adaptat a la realitat de la nostra ciutat en l’actualitat i vàlid per als pròxims anys. Un contracte que inclou el control a l’empresa i que com hem vist, ara s’està complint, i això va en benefici d’Alcoi i tots els habitants del nostre municipi”, conclou Martínez.