Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla davallen altres 500 punts...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla davallen altres 500 punts la incidència després dels 289 nous contagis i altres 14 morts per Covid19

917
0
SHARE

La tercera onada de la pandèmia de coronavirus pareix anar perdent força a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que ha permès al Departament de Salut d’Alcoi -que va arribar a ser, amb diferència, el més afectat pel virus a la Comunitat Valenciana després del Nadal- una notable reducció de la incidència de la Covid19 entre la seua població. Tant que a hores d’ara altres departaments com el del Vinalopó el d’Elx han superat al de la muntanya alacantina en aquest indicador.

Aquesta dada no significa, ni de llarg, que la zona estiga en condicions idònies per a controlar la pandèmia, que en algunes poblacions segueix en transmissió comunitària i descontrolada. I és que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren encara una incidència de 1.317 casos/100.000 habitants, per damunt de la mitjana regional -que ha baixat dels mil punts- i més del doble de la nacional. Aixó sí, la reducció de la incidència ha sigut superior als 500 punts per segona vegada seguida. Ara bé, una situació pandèmica relativament controlada suposa estar per davall dels 250 punts.

Tot i això, la millora de les dades a l’interior alacantí es deu a una reducció de la quantitat de nous contagis, que s’han reduït a menys de la meitat que fa una setmana i a una tercera part dels que hi havien fa 15 dies. Són 289 nous positius els que ha sumat el departament en l’actualització d’aquest dimarts 9 de febrer, una tercera part dels quals (100) s’han registrat a la ciutat d’Alcoi. La segueixen Ibi amb 55 contagis més, Onil amb 42, Banyeres amb 22, Castalla amb 21, Muro amb 14, Cocentaina amb 11, Tibi amb 9, Beniarrés amb 5, Gaianes i Planes amb 3, Penàguila amb 2 i els únics positius que sumen Benimarfull i l’Alqueria d’Asnar. La xifra de poblacions amb nous positius entre divendres 5 i dimarts 9 de febrer a passat de 17 a 14 a l’interior alacantí.

Tot i la milloria de les dades, el Departament de Salut d’Alcoi està prop d’arribar als 13.000 contagiats des de l’inici de la cris sanitària fa ja vora un any, prop del 10% de la seua població total. Entre eixos positius es troben les 335 persones que han perdut la vida a conseqüència de la malaltia, cosa que suposa 14 noves víctimes mortals de la Covid19 a la muntanya alacantina registrats durant el passat cap de setmana. Només del Depatament de Salut de l’Hospital General de València suma més morts per coronavirus degut a la seua major població.

Alleugerament de restriccions?

Tot i la milloria a tota la Comunitat Valenciana respecte a la crisi sanitària, des de la Generalitat Valenciana no pareix que vagen a alçar-se massa restriccions cara a proper 15 de febrer. És la data en la que acaben les actuals mesures implantades pel Consell per a controlar la pandèmia. No obstant, el President Ximo Puig ja ha anunciat aquest passat cap de setmana que no és moment encara de desescalar si es volen evitar rebrots.