Home Cocentaina José Luis Todolí abandona la Seu de Cocentaina per a formar part...

José Luis Todolí abandona la Seu de Cocentaina per a formar part de l’equip rectoral de la Universitat d’Alacant

0
SHARE

L’Ajuntament de Cocentaina reconeix i agraix amb aquestes línies la professionalitat i la implicació de José Luís Todolí com a coordinador acadèmic i director de la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant (UA) a Cocentaina durant els darrers huit anys, un càrrec que ha hagut de deixar per ser incompatible amb el de director del Secretariat de Transferència de Coneixement dins del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica. És la tasca que se li ha encomanat en una nova etapa a la Universitat dins de l’equip rectoral encapçalat per la nova rectora, Amparo Navarro.

José Luís Todolí Torró, nascut a Cocentaina, és actualment catedràtic de la UA en el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. Té una llarga i rellevant activitat investigadora com també una àmplia experiència docent, ja que ha impartit assignatures, tant en el grau de Química com en diferents màsters universitaris, sempre relacionades amb la química, la nutrició i l’alimentació.

El catedràtic és conegut en el món associatiu, cultural i acadèmic de Cocentaina per haver ocupat des de 2012 el càrrec de director de la Seu Universitària, període que ha resultat molt fructífer, ja que s’han portat a terme diferents projectes, activitats, cursos, congressos, col·laboracions, etc., sempre estrictament lligat a les pròpies demandes que s’han fet des dels diversos sectors, especialment des de l’àmbit associatiu, camp en el qual Todolí ha sabut treballar i, sobretot, ha sabut guanyar-se la confiança i l’estima de les diferents entitats.

Entre moltes altres activitats que la Seu de Cocentaina, dirigida per Todolí, ha portat a terme en col·laboració amb entitats i associacions, en destaquem unes quantes: 16 edicions del Curs d’Autoaprenentatge de Valencià per al professorat de valencià; diversos cursos de micologia, licors tradicionals, flora i vegetació; 5 edicions del curs de Microvinyes; 5 edicions del Congrés Nacional de Nutrició Esportiva, Cineantropometria i salut; 11 edicions de les Jornades d’Oncologia a Cocentaina a càrrec de SOLC; una vintena de cursos d’Innovació Educativa; 4 edicions del Curs, l’Escola Inclusiva amb el Projecte Roma; potenciació dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA, etc.

A més a més, cal destacar els Concerts de Guitarra del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica, els Concerts de Nadal de l’OFUA, diverses presentacions de llibres, exposicions, i conferències, tant presencials com a distància, i les col·laboracions amb el Sent-Me, amb el Certamen Coral Fira de Tots Sants, la Mostra de Teatre o el Cinema en Valencià, entre altres.

Mireia Estepa, Alcaldessa del municipi, ha explicat que “es tanca una etapa en la qual la relació entre les institucions sempre ha sigut excel·lent, en gran part gràcies al fet que Todolí és una persona resolutiva, implicada, participativa i que sempre aporta. La Seu UA de Cocentaina perd a un gran director però ens alegrem moltíssim que ocupe el càrrec de director de Secretariat de Transferència perquè ho mereix i, de segur, que aportarà tot el seu bon saber fer”.

Todolí s’acomiadava oficialment com a director de la Seu UA de Cocentaina fa unes setmanes amb una visita als responsables polítics amb qui ha treballat.