Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla enllacen 4 jornades sense...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla enllacen 4 jornades sense víctimes del Covid19 per a encetar la Fase I del desconfinament

667
0
SHARE

Les comarques de la muntanya alacantina han encadenat durant les dos darreres setmanes bones dades respecte a la incidència del coronavirus a les seues poblacions. El nivell de contagi en rara ocasió ha passat des 10 nous casos en el darrer lapse de temps, i de fet és un dels factors que ha influït en que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estiguen des d’aquest dilluns 11 de maig en la Fase I dels desconfinament. Tot a una jornada que ha registrat més del doble d’altes hospitalàries (84) que de nous positius (41) a tota la Comunitat Valenciana, amb un total de 7 morts a la regió.

Tot i registrar una de les majors taxes de mortalitat de tota la Comunitat Valenciana, el Departament de Salut d’Alcoi és un dels 11 departaments de salut valencians que ha entrat en Fase I. La motivació és que la majoria de les 113 morts registrades a la muntanya alacantina pel Covid19, en torn a les 90, han tingut lloc en les dos residències de la Tercera Edat que van registrar brots del virus a Alcoi i Onil. Això suposa que els focus estavan molt localitzats, pel que es donen les condicions per a donar un nou pas per la desconfinament.

Les dades diàries donen suport a aquesta nova fas, ja que la muntanya alacantina enllaça ja 4 jornades seguides sense víctimes mortals de la pandèmia. Tampoc la xifra de nous contagis és preocupant en relació a les registrades durant les primeres setmanes de la crisi sanitària. Des del passat divendres 8 únicament s’han detectat 8 casos positius per coronavirus a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Inici tranquil del desconfinament

L’entrada en Fase I a la muntanya alacantina permet la re apertura dels comerços de menys de 400 m2, aixó com de les terrasses de l’hostaleria a la meitat de la seua capacitat. Tots dos han de garantir la distància de seguretat i implementar mesures de neteja i desinfecció, tant per als locals com per personal i clients. No obstant, no tots els bars i restaurants han obert portes aquest dilluns 11 de maig.

Molts prefereixen esperar davant la perspectiva de no generar ingressos per a mantenir planter i subministraments, al menys de moment. Cal destacar que els horaris d’apertura són els habituals de cada establiment, amb la limitació de la capacitat i la distància social obligatòria. Moltes localitats estudien mesures com la peatonalització temporal de carrers amb presència d’hostaleria per a permetre l’ampliació de les terrasses i afavorir el seu reflotament durant les properes setmanes.

La Fase I permet també els desplaçaments amb vehicles de fins a 2 persones i mantenint la distància a excepció de persones que convisquen diàriament. No es podrà eixir del departament de salut en Fase I cap a altre en Fase 0.