Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla entren en risc baix...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla entren en risc baix de contagi per Covid19 en registrar 16 contagis i una incidència de 28 punts

1002
0
SHARE

Segona actualització consecutiva amb dades negatives de seguiment de la pandèmia al Departament de Salut d’Alcoi. El passat divendres 4, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registraven el màxim de contagis detectats des del mes de març, un factor que feia augmentar la incidència acumulada (IA), cosa que no ocorria des de principis d’any amb la tercera onada. Tot i l’avanç de la vacunació, la muntanya alacantina ha vist aquest dimarts 8 de juny com la presència del coronavirus a les seues localitats segueix incrementant-se.

A pesar de que es tracta de xifres de contagi que res tenen a veure amb les de les primeres setmanes de 2021, l’interior alacantí ha experimentat ja durant una setmana una pujada dels contagis. Si el passat divendres n’eren 29, la darrera actualització n’ha reportat 16 nous. S’han donat a raó de 7 a Alcoi, 4 i Ibi, 2 a Castalla i un a Cocentaina, Muro, Millena i Beniarrés. A hores d’ara i amb el creixement del nombre de positius de les darreres actualització, el Departament de Salut d’Alcoi té a 38 persones contagiades -21 a Alcoi, 6 a Ibi, 4 a Castalla, 2 a Cocentaina i Millena i un a Muro, Banyeres i Beniarrés-.

Els repunts de les darreres setmanes en quant a nous positius es veuen reflectits en un augment de la incidència acumulada -el principal indicador de la presència de la Covid19-. Tant és així que, per primera vegada des de finals d’abril, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han eixit del nivell de ‘nova normalitat’ per la presència del virus. Amb una incidència de 28 casos/100.000 habitants, les comarques de la muntanya alacantina han entrat en risc baix de contagi per Covid19. Fins a 4 poblacions de la zona superen els 25 punts d’incidència: Alcoi (35), Ibi (25), Beniarrés (91) i Millena (833).

Només 3 departaments de salut valencians es troben ara per davall dels 25 punts d’incidència, cosa que ubica la mitjana autonòmica prop dels 40 punts. La nacional segueix prou per damunt d’eixa xifra, arribant als 117. Tot en una actualització en la que no s’han hagut de lamentar més víctimes de la pandèmia, dada que segueix estable en les 416. La propera setmana, el departament comença a vacunar al major nínxol de població, les persones en 40 i 50 anys.