Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla mostren els seus atractius...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla mostren els seus atractius com a destinació segura en FITUR 2021

0
SHARE

El turisme és un dels sectors que majors i pitjors conseqüències ha patit des que fou declarada la pandèmia mundial de la Covid19. Les restriccions a la mobilitat a nivell tant mundial com intern de cada país han provocat un descens notable del moviment econòmic que genera aquest sector. A una regió com la valenciana, bona part de l’economia i milers de famílies depenen del sector terciari i de l’arribada de visitants per a subsistir econòmicament. Ara, 14 mesos després de l’inici de la crisi sanitària, el sector turístic comença a reflotar, i ho fa de la mà de la Fira Internacional del Turisme de Madrid, FITUR.

El certamen està duent a terme una edició diferent, amb molts menys representants de les diferents delegacions presents al recinte firal madrileny. De fet, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no han desplaçat als seus representants degut a les restriccions per la pandèmia. Així i tot, l’interior alacantí està representat a FITUR sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Blanca. La seguretat de les destinacions que inclou al llarg i ample de la província d’Alacant són un dels valors a divulgar a la fira.

L’única delegació local de la muntanya amb presència a FITUR és la d’Alcoi, ja que la ciutat dels ponts ha rebut hui el guardó com a millor destinació turística nacional en quant a qualitat sota el sistema Sicted. La resta de poblacions de l’interior alacantí apareixen en les pantalles que formen part de l’expositor de Costa Blanca, on divulguen vídeos promocionals dels seus principals atractius turístics. Precisament aquest dijous 20 es celebra el dia de Costa Blanca a la Fira Internacional de Turisme.

A nivell regional, des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat han apel·lat a la necessitat de rebre turistes britànics per a reflotar el sector a tota la Comunitat Valenciana.