Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla sumen 268 contagis i...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla sumen 268 contagis i una mort per Covid19 en 10 dies peró davallen la IA en 50 punts

0
SHARE

La cinquena onada de la pandèmia de coronavirus segueix ben activa a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’actualització d’aquest divendres 27 d’agost, tot i això, segueix confirmant la milloria de les dades pròpies a un departament de salut que ha millorat sensiblement les dades de seguiment de la malaltia. La província d’Alacant segueix sent la que pitjors indicadors registra a tota la Comunitat, encara que la muntanya no es dels que es troba en pitjors condicions.

Des del passat 17 d’agost, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sumat fins a 268 nous contagis a data 27 d’agost. Xifres que segueixen la línia de les darreres setmanes després d’un final de juliol i principi d’agost amb augments notables en la xifra de positius per PCR. Les infeccions es reparteixen a raó de 82 a Alcoi, 59 a Ibi, 31 a Cocentaina, 26 a Castalla, 23 a Onil, 14 a Muro, 13 a Banyeres, 5 a Benilloba, 4 a Tibi i Beniarrés, 2 a Balones i l’Orxa i els únics casos detectats a l’Alqueria d’Asnar, Benimassot i Quatretondeta.

A pesar d’aquestes dades, la incidència acumulada (IA) al Departament de Salut d’Alcoi continua baixant, una situació que es dona des de fa dos setmanes. A hores d’ara es situa en els 257 casos/100.000 habitants, pel que la zona es troba encara en risc extrem de contagi per Covid19. Aquest indicador es troba per damunt de la mitjana regional (221 punts), però per davall de la nacional (276 punts). Dos de les poblacions de la muntanya -Cocentaina i Onil- segueixen amb toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada fins el proper 6 de setembre tot i haver reduït la incidència del virus.

La presència del patògen  encara és destacable a Cocentaina, Muro, Ibi, Castalla, Onil, Benilloba, Beniarrés, l’Orxa, Balones, Quatretondeta i Benimassot -aquestes darreres amb molts pocs casos però una incidència elevada degut a la seua poca població-. Totes aquestes localitats es troben en risc extrem de contagi per coronavirus, mentre altres com Alcoi, Banyeres o Tibi han abandonat ja eixe nivell de risc i registren incidències en torn als 200 casos/100.000 habitants.

Una nova víctima de la pandèmia

La darrera actualització també ha deparat una nova notícia negativa, com és l’increment de la xifra de morts per Covid19, que ascendeix a les 418 víctimes, una més que fa 10 dies. Mentre, les intal·lacions de l’Hospital Verge dels Lliris dedicades a la pandèmia segueixen amb una escassa ocupació, per davall dels 10 llits i 2 places d’UCI ocupades per malalts amb coronavirus.