Home Destacats Ibi presenta la Revista de Festes 2021, el primer acte fester de...

Ibi presenta la Revista de Festes 2021, el primer acte fester de la localitat des de l’inici de la pandèmia

779
0
SHARE

La crisi sanitària detonada per la Covid19 ha provocat la cancel·lació sistemàtica de tots els esdeveniments festers a les localitats de l’interior alacantí. Per les seus connotacions de germanor i alegria, els festejos de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla suposen un elevat grau de contacte social. Cosa que està totalment desaconsellada per a impedir la propagació del coronavirus. Amb aquesta tessitura, la pràctica totalitat de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha encadenat ja 2 anys sense gaudir dels seus dies grans.

A cada població, els respectius ens festers fan força per a que no es perda el sentiment que caracteritza els festejos. Actes religiosos i presentacions són els més recurrents, però a localitats com Ibi pràcticament no s’havien pogut celebrar fins aquesta setmana. La població portava des de 2019 sense dur a terme presentacions, en unes dates en que els festers estarien ultimant els detalls per als Moros i Cristians iberuts. Tot fins la presentació de la Revista de Festes, que ha concentrat de nou a bona part del mon fester d’Ibi al Teatre Rio de la localitat.

La Revista de Festes queda a totes les poblacions com un document imprescindible per a conèixer més de prop la Festa, la Història de cadascuna d’elles i als festers que la fan vibrar. Enguany, la revista festera d’Ibi inclou a més un sentit homenatge als festers que han perdut la vida a mans del virus durant ja vora any i mig de pandèmia. La seua portada llança un missatge d’esperança a totes les llars iberudes en que la Festa tornarà i està protagonitzada pels principals monuments de la localitat i les seues 14 comparses.

La programació relacionada amb els Moros i Cristians d’Ibi segueix durant les properes setmanes en torn a celebracions religioses i una gala amb la que seguir alimentant la flama festera a la vila joguetera.