Home Destacats Cicloturisme des de ciutats valencianes i senderisme per muntanya: les apostes de...

Cicloturisme des de ciutats valencianes i senderisme per muntanya: les apostes de l’Orxa per a atraure turisme

0
SHARE

L’entorn natural és una de les grans potencialitats turístiques que tenen les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En torn a ell es dinamitzen bona part dels rescursos que poden oferir aquestes poblacions cara al visitant. Una línia d’actuació que ha cobrat si cal més importància durant la pandèmia, que ha provocat una modificació en els comportaments turístics. Els visitants ara fugeixen de les aglomeracions i busquen la tranquilitat en torn a la natura.

Per això, la localitat de l’Orxa ha fet d’aquest atractiu la base de la seua aposta per atraure visitants. Des del terme municipal d’aquest municipi es poden recórrer multitud de senders i rutes de muntanya a cavall entre les comarques del Comtat i La Safor. La Via Verde del Tren dels Anglesos o els pics de muntanya que l’envolten, a més del paratge del Serpis, són alguns dels principals recursos turístics de la població.

Ara, a més, des de l’Ajuntament està fent-se un esforç per implantar les rutes senderistes i també les cicloturistes de la localitat a aplicacions relacionades amb aquestes temàtiques. Entre elles es troben rutes en bici que uneixen algunes de les principals ciutats valencianes amb l’Orxa com a nus cicloturístic i senderista de l’interior alacantí.