Home Alcoi L’alcoià Juli Mira i l’atleta d’Ibi, Miriam Martínez, concedits amb l’alta distinció...

L’alcoià Juli Mira i l’atleta d’Ibi, Miriam Martínez, concedits amb l’alta distinció de la Generalitat el 9 d’Octubre

0
SHARE

L’alcoià Juli Mira i l’atleta d’Ibi, Miriam Martínez, es troben en la llista de personalitats de la Comunitat Valenciana que han estat concedits amb l’alta distinció de la Generalitat el 9 d’Octubre.

El Consell ha concedit, a més, l’Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre als equips de vacunació contra la COVID-19 de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mónica Oltra, ha destacat que el guardó és un reconeixement “per a totes aquelles persones que amb el seu magnífic treball han fet possible que avui els valencians i les valencianes estiguem vacunats enfront d’aquest virus que ens ha posat la vida a el límit “.

D’altra banda, el Consell ha decidit atorgar les Distincions de la Generalitat el 2021 a l’historietista de còmics i il·lustrador, Paco Roca; a el poeta Josep Piera; Ràdio València SER, que enguany celebra el seu 90 aniversari; al futbolista Mario Kempes; al departament de publicacions de la Universitat de València; a l’escriptora Matilde Asensi i César Orquín, anarquista que va salvar la vida de 300 espanyols de morir en els camps d’extermini nazis.

Entre les medalles al mèrit cultural trobem a l’actor d’Alcoi Juli Mira, el compositor i cantautor Dani Miquel, la ilustadora Cristina Durán, la directora teatral, coreògrafa, dramaturga Carme Portacelli, el grup musical Al Tall, Francisco Martínez López i El grup de cabaret Ploma 2.

Dins de les Distincions al Mèrit Esportiu trobem guardonats per obtindre medalla en Jocs Olímpics Tòquio 2020 a Oscar Gil Regaño (futbol) a Pau Francisco Torres (futbol) i a Carlos Soler (futbol) i per obtindre medalla a Jocs Paralímpics Tòquio 2020: a Miriam Martínez amb medalla de plata en llançament de pes, Héctor Cabrera (Atletisme) Bronze, Iván Cano (Atletisme) Plata, i Hector Catalá (Triatló) Plata.

També s’entreguen reconeixements al mèrit científic, al mèrit empresiarial i social i per accions a favor de la Igualtat i per una Societat Inclusiva.