Home Cultura L’Alqueria d’Asnar i Hinojosa Paper rehabiliten part de l’antiga nau industrial de...

L’Alqueria d’Asnar i Hinojosa Paper rehabiliten part de l’antiga nau industrial de Bambú per a ús cultural i formatiu

0
SHARE

La història industrial de la localitat de l’Alqueria d’Asnar, al Comtat, està íntimament lligada a la indústria paperera. Des de fa dècades, les papereres de la població han donat treball a generacions d’alqueriers, i encara hui son molts els veïns de la localitat que treballen en elles. Però algunes de les seues instal·lacions s’han quedat sense ús amb el pas del temps i han estat abandonades.

Ara, l’Ajuntament de l’Alqueria d’Asnar i l’empresa Hinojosa Paper han col·laborat per a rehabilitar una d’eixes naus, concretament part de l’antiga factoria Bambú. Entre les dos parts han aportat fons amb els que recuperar jnes instal·lacions en desús que formen part del patrimoni de la localitat.

Cultura i formació, possibles usos

Les instal·lacions resin rehabilitades podran ser aprofitades per a diferents usos, en funció de les necessitats de la població. Sobre tot, es pretén que es dediquen a albergar iniciatives culturals dels ens de la població, i no es descarta oferir-la a ens formatius per a implantar alguna de les seues vessants educatives. Tot dins d’una acció de responsabilitat social corporativa de l’empresa que revertirà en la comunitar alqueriera.

Els veïns de la localitat han tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions de la que és la major empresa que existeix a la localitat. De fet, una mostra pel 30 aniversari de la Colla Dimonis Rafolis de l’Alqueria ha sigut l’encarregada d’estrenar l’immoblre rehabilitat.