Home Cocentaina Cocentaina passa de rebre 190.000€ a 45.000€ després de la davallada d’ajudes...

Cocentaina passa de rebre 190.000€ a 45.000€ després de la davallada d’ajudes provincials a Serveis Socials

0
SHARE
El Centre Social Real Blanc de Cocentaina, seu de l'àrea de Serveis Socials a la localitat.

La convocatòria de subvencions per a prestacions socials per situacions extraordinàries a causa de la crisi econòmica i energètica i l’acollida de refugiats procedents d’Ucraïna ha experimentat modificacions respecte a anys anteriors.La Diputació d’Alacant, després d’anunciar 25 milions d’euros de subvenció per a tota la província, ha retallat aquesta quantitat un 76%, situant-se en, tan sols, 6 milions d’euros, denúncien des de l’Ajuntament de Cocentaina. Aquesta reducció farà que Cocentaina opte únicament a 44.951 euros, malgrat que en 2023 aquesta quantitat era de 189.719 euros.

Les citades subvencions tenen com a objecte ajudar a les famílies vulnerables en l’adquisició de productes de primera necessitat com aliments, material escolar, medicaments o roba; així com al pagament de l’arrendament en l’habitatge habitual i el subministrament energètic, incloent l’aigua, l’electricitat o el gas. Tot per tal de garantir una vida digna i l’accés als serveis més bàsics. A més a més, també contribuiria a reforçar el personal de Serveis Socials de l’Ajuntament i a donar cobertura a les famílies ucraïneses refugiades.

Segons Javi Sansalvador, Regidor de Serveis Socials, “és vergonyós que la Diputació jugue amb els recursos de les persones més vulnerables del poble. Aquesta reducció sense precedents és una mostra més de les prioritats del govern del PP i Vox, que sembla anar en contra dels col·lectius que més mal ho estan passant. No obstant això, des de l’Ajuntament de Cocentaina, tractarem d’assegurar-los una vida digna amb recursos propis per tal que cap família es quede sense aliments, roba o en el carrer. La nostra prioritat sempre serà el benestar de tots els contestans i contestanes”.

Fa uns dies, l’Ajuntament d’Alcoi també denunciava la mateixa situació, que obligarà als respectius consistoris a destinar més recursos per a abastir aquestes necessitats de la població.