Home Cultura L’Alqueria d’Asnar recull en una mostra tota la història dels Dimonis Rafolins

L’Alqueria d’Asnar recull en una mostra tota la història dels Dimonis Rafolins

0
SHARE

Al llarg de tota aquesta setmana, l’Alqueria d’Asnar alberga al seu Centre Social una exposició centrada en la vida i obra d’un dels ens que més ha exportat el nom de la població per tota Espanya: l’Associació Cultural Dimonis Rafolins. Aquest ens porta molts anys exportant la tradició el correfocs de l’Alqueria per allà on van, i s’han convertit en un dels col·lectius més famosos de la població.

Ara, l’exposició centrada en la seua història tracta de divulgar la tasca cultural que l’ens du a terme en torn a aquesta tradició valenciana i l’element que l’articula: la pólvora. La mostra conté des de fotografies fins alguns dels monigots que els integrants de la colla utilitzen durant els seus correfocs i estarà oberta fins el proper 22 de setembre.

Els Dimonis Rafolins compleixen un quart de segle d’història, i dins la programació per l’efemèride, a banda de l’exposició, també hi han previstos diferentes actes. Entre ells, el proper divendres es durà a terme la projecció del documental centrat en el col·lectiu. Ja dissabte hi ha prevista una taula redona per a analitzar aquesta tradició, a més d’un correfocs nocturn per a commemorar els 25 anys de l’ens.