Home Agricultura L’AOVE Fòrum de Cocentaina continua apostant per l’oli local a la propera...

L’AOVE Fòrum de Cocentaina continua apostant per l’oli local a la propera Fira de Tots Sants

0
SHARE

La Fira de Tots Sants de Cocentaina és un dels esdeveniments d’atractiu cultural més antics de la Comunitat Valenciana, que va néixer amb la intenció de valorar els principals productes agrícoles del poble. Per aquesta raó, l’AOVE Fòrum de la Cooperativa Agrícola Catòlica centrat en tècniques holístiques és ja un punt clau per a la fira i aquest matí ha tingut lloc la presentació de la seua quarta edició.

La Cooperativa ha presentat les particularitats d’aquesta edició, que tindrà lloc del 14 al 16 de novembre i estarà centrada en olis hispanoamericans. Aquest any es podrà gaudir de diverses conferències i taules rodones per part d’expertes del sector al voltant del nou mercat de l’oli d’oliva, els reptes a futur del sector i les estratègies de posicionament, aspectes saludables i característiques de l’oli i canvi climàtic i sostenibilitat. A més també es presentara una guia nacional del sector i també es podrà gaudir de degustacions, showkookings, i com ve sent costum, el certamen d’olis, que aquest any presenta un nou premi.

La forta aposta de l’ajuntament

L’ajuntament ha volgut manifestar la seua intenció de continuar donant suport a l’AOVE Fòrum dins de la Fira de Tots Sants de la localitat. Segons l’ajuntament, continuar apostant per l’AOVE presenta tres valors principals: Valorar Cocentaina amb un esdeveniment que posa en valor la cultura de l’oli i l’agricultura de proximitat, continuar amb el procés de desestacionalitzar la fira al llarg de tot l’any amb actes culturals, com el certamen coral o agrícoles com aquest certamen, i generar sinergies per indagar en la nostra gastronomia per tal d’impulsar l’oli local, presentant així un paper clau de la cooperativa per obtindre un entramat social i cultural ben desenvolupat.