Home Alcoi L’ASJ aprova modificar vestits femenins en dos filaes i deixa desert el...

L’ASJ aprova modificar vestits femenins en dos filaes i deixa desert el Certamen de Música Festera

0
SHARE

La darrera assemblea de l’ASJ ha aprovat diferents modificacions que afecten als Moros i Cristians més coneguts del món, els que es celebren a Alcoi. Entre elles, la separació dels actes de presentació del cartell i la revista, modificacions en vestimentes femenines de 2 filaes i deixar desert el concurs de música festera per la poca qualitat de les obres.

Una vegada passats els Nadals, la ciutat d’Alcoi pensa, a nivell fester, en una única data, com són les Festes de Moros i Cristians. L’engranatge de la Festa s’articula des de l’ens que programa els actes festers, que és a la volta el major col·lectiu que existeix a Alcoi amb més de 10.000 socis. És l’Associació Sant Jordi, que està bolcada ja en els preparatius per als festejos d’enguany, per als que es presenten novetats, al menys en quant al calendari. Aquests canvis han sigut aprovats en la darrera assemblea que ha celebrat l’ens.

Una de les principals novetats d’enguany estreba en les modificacions que patiran dos de les vestimentes femenines d’altres tantes filaes alcoianes. La dels Gusmans, que han acollit el concurs per a elegir Sergent Infantil Moro, es veurà sensiblement modificada, tal i com va proposar la pròpia filà i ha referendat l’ASJ. També el tocat del cap dels Alcodians es veurà modificat, però amb un simple detall. A banda, l’assemblea de l’ens que organitza els Moros i Cristians més coneguts del món ha declarat Fester d’Honor al creuat Francisco Colomina ‘Xurret’.

L’assemblea també ha tancat les dates en que es celebraran les activitats festeres prèvies a l’arribada dels festejos a Alcoi, com solo les glòries o la presentació del cartell, que per primera vegada es separarà de la de la revista per a donar més protagonisme a aquest segon acte. La intenció de l’ASJ és augmentar la quantitat de dates amb actes festers per a donar més rellevància a les persones que col·laboren amb totes les vessants de la Festa. I tot en un any en que el concurs de música festera ha sigut declarat desert per l’associació degut a la baixa qualitat de les obres presentades.

El mes de març enceta enguany les activitats prèvies a l’arribada de la Trilogia Festera més famosa del món.