Home Alcoi L’Associació de Sant Jordi proposarà la celebració de les Festes per al...

L’Associació de Sant Jordi proposarà la celebració de les Festes per al 22,23,24 d’abril del proper any 2022

362
0
SHARE

La Festa alcoiana ha aprovat a través de la seua Assemblea general ordinària celebrada el dijous 10 de juny al Casal, proposar a l’Ajuntament d’Alcoi la celebració de la Trilogia en honor a Sant Jordi els dies 22, 23 i 24 d’abril de 2022. Això sí, sempre que la situació sanitària i les autoritats ho permeten.

Juan José Olcina, president de l’ASJ, ha transmès al col·lectiu fester alcoià seu desig i de l’Assemblea de complir amb el repte de convocar les Festes en aquestes dates. “No hem deixat de treballar, i ara centrarem tots els nostres esforços per preparar la nostra Festa plena en 2022”.

L’Assemblea ha aprovat una proposta, que serà traslladada a l’Ajuntament perquè la formalitze i aprove en el pertinent ple municipal.

D’aquesta manera, es descarta definitivament la possibilitat de celebrar Festes a l’octubre de 2021. Segons Olcina “després de la conversa mantinguda amb la consellera de Sanitat de la Generalitat, i encara que la situació millora i l’índex de vacunacions és realment positiu, no tenim la garantia de poder celebrar les nostres Festes com nosaltres volem. Els nostres Moros i Cristians són de contacte personal i directe, al carrer, en harmonia. I és millor esperar a abril abans d’organitzar una cosa que no reconeixeríem com Nostra Festa “.

No obstant, la Junta Directiva ha de recollir propostes, a través dels membres de l’Assemblea, per programar activitats festeres a l’octubre, el mes en què tradicionalment se celebra el Mig Any. Tota idea serà ben rebuda, analitzada i posada en coneixement de la Generalitat perquè procedisca a la seua aprovació si és possible arribat el moment.

L’Assemblea ha aprovat per unanimitat prorrogar fins a les Festes de 2022 la representació dels càrrecs festers de 2020. Així, Fernando Rius serà el Sant Jordiet, Rafael Tortosa capità moro pels Cordoneros, Rafa Aracil alferes pels Ligeros, Alfonso Moreno, capità per els Muntanyesos, i Joaquín Brotons, alferes per la filà Cruzados. Llana i Maseros ostentaran el càrrec d’esquadra del Mig i Navarresos traurà al carrer la seua esquadra del seu 150 aniversari.