Home Destacats L’atleta colivenc Jorge Ureña apadrinarà del Campionat Iberoamericà d’Atletisme a Alacant

L’atleta colivenc Jorge Ureña apadrinarà del Campionat Iberoamericà d’Atletisme a Alacant

634
0
SHARE

La província d’Alacant sol acollir amb certa periodicitat campionats d’atletisme, tot i que no es tracta d’una de les disciplines esportives més practicades en ella. No obstant, precisament l’atletisme és un dels principals emblemes d’una de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Es tracta d’Onil, d’on han eixit fins a 4 esportistes olímpics. Dos d’ells, Eusebio Càceres i Jorge Ureña, són dels principals baluards de l’atletisme nacional i van participar a les Olimpíades de Tòquio 2020.

Aquest darrer és l’únic esportista d’elit alacantí que continua entrenant a la seua localitat natal. Cosa que li ha valgut ser nomenat per la Federació Espanyola com a ambaixador del Campionat Iberoamericà d’Atletisme que es celebra entre el 20 i el 22 de maig a la província. Serà concretament a les instal·lacions esportives de Torrevella i La Nucia, on s’espera la presència de metal·listes olímpics provinents de potències esportives com Espanya, Portugal, Cuba i tots els països sudamericans.

Objectius de la temporada

El fet d’haver aconseguit campionats internacionals, a més d’una novena plaça tant als Jocs Olímpics com als Mundials, li ha valgut a Ureña per a ser nomenat ambaixador de la prova. Tot i això, el plusmarquista colivenc no participarà en el campionat. Els seus grans objectius per a aquesta temporada són l’Europeu i el Mundial, que es celebren en estiu. Ureña té plaça garantida per a tots dos encontres atlètics.

La saga dels Ureña han sigut els amfitrions d’una jornada amb periodistes, que han tingut l’oportunitat de conèixer més de prop alguns dels secrets de les proves que disputa l’atleta d’Onil a les instal·lacions que utilitza per a entrenar.