Home Alcoià L’atur cau per sisè mes consecutiu a la muntanya alacantina, en aquesta...

L’atur cau per sisè mes consecutiu a la muntanya alacantina, en aquesta ocasió en 46 desocupats i gràcies als serveis

0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes de juny a la muntanya alacantina.

Sis mesos són els que han transcorregut del present any i en cap d’ells han empitjorat les dades referides a l’atur a l’interior de la província d’Alacant. En el cas del passat mes de juny, les dades del Labora mostren una reducció de la xifra de persones sense ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla de 46 persones. En el que va de 2024 la quantitat d’aturats a la zona ha caigut en vora 500 persones.

Les contractacions d’estiu en el sector serveis pareixen estar darrere de la davallada de l’atur també en el mes de juny. Aquest sector suma 52 aturats menys que al maig, als que es sumen els 8 menys de la construcció. Tant agricultura com indústria han destruït llocs de treball -7 ocupacions cadascuna-, encara que la seua suma no dona per a compensar les dades, que es queden en 46 persones més amb treball a l’interior alacantí.

Dades per localitats

Per localitats, Alcoi, Muro i Cocentaina encapçalen la creació d’ocupació amb 25, 11 i 6 aturats menys que el mes anterior respectivament. En el costat oposat es troben Ibi, Banyeres i Alcoleja, que han afegit 10 i 3 aturats més respectivament. L’encadenat de dades positives respecte a l’ocupació han provocat que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren 9.511 aturats a hores d’ara, molt lluny de la barrera dels 10.000 desocupats que tradicionalment han superat les poblacions de la zona.

Per als sindicats, el seguit de dades positives en aquest sentit consolida la validesa de la Reforma Laboral escomesa en l’anterior legislatura pel Govern de coalició. Ara, les centrals sindicals posen el punt de mira en la millora de les condicions laborals dels treballadors via reducció de la jornada laboral.A mig termini, aquests ens aspiren a que la setmana compte en total 32 hores de treball, mentre l’Executiu central espera negociar amb els actors socials la reducció de la jornada a les 37,5h setmanals.