Home Alcoià L’atur es redueix en 83 persones a l’Alcoià, El Comtat i la...

L’atur es redueix en 83 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla gràcies a serveis i indústria al mes de maig

0
SHARE
Dades pertanyents al mes de maig a les localitats de la muntanya alacantina.

Els serveis i la indústria continuen sent els pilars sobre els que es cimenta l’encadenat de dades positives que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla venen registrant durant tot l’any. La xifra total d’aturats està prop de caure per davall de les 9.500 persones, xifres que no es registraven pràcticament des d’abans de la crisi econòmica del 2008.

Les localitats de l’Alcoià i la Foia de Castalla són les que han comandat una davallada en les llistes del Labora al llarg del 5é mes de l’any. De fet, només 7 poblacions de la zona han aconseguit davallar el nombre de desocupats, i d’elles només Cocentaina i Alcoleja pertanyen al Comtat, on altres 6 poblacions no han registrat variacions en quant a l’atur en maig. Mentre, les localitats d’Alcoi, Ibi, Castalla, Onil i Banyeres sumen 153 aturats menys que compensen les pujades de la destrucció d’ocupació a municipis com Penàguila i l’Orxa -amb 8 aturats més- o Muro, Facheca i Benimassot -que han destruït 6 llocs de treball cadascuna-.

Per sectors, ha sigut el terciari el que, de nou junt a la indústria, ha creat ocupació a l’interior alacantí. Entre els dos sumen 68 i 26 aturats menys respectivament, davallada a la que es suma l’agricultura amb 4 aturats menys. Només la construcció i el sector poblacional sense ocupació anterior han registat augments de l’atur al mes de maig.

Valoració sindical

Aquestes dades, unides a la cada vegada menor temporalitat -ubicada al maig en el 39% del total de contractes-, han fet que els sindicats presents a la muntanya facen una valoració positiva en quant a ocupació. Per a les centrals sindicals, la reforma laboral de l’anterior legislatura és la que permet que es registren aquestes dades, pel que cal aprofundir en ella amb un salt important en les reivindicacions. Plantegen un augment de la productivitat en base a fer més còmoda la jornada dels treballadors, reduint-la a les 35 hores setmanals.