Home Alcoià L’atur es manté en abril a l’interior alacantí, però els contractes fixes...

L’atur es manté en abril a l’interior alacantí, però els contractes fixes són ja el 35% del total

126
0
SHARE
Una terrassa d'hostaleria a la ciutat d'Alcoi.

El mes d’abril sòl tindre connotacions positives per a l’ocupació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En ell es celebren les principals festivitats a localitats com Alcoi, Onil o Banyeres. Són dates en les que sectors com l’hostaleria o el comerç tenen una elevada càrrega de treball que comporta haver de contractar personal. Un fet que deriva habitualment en bones dades per a la creació d’ocupació. Tot i això, abril no ha sigut un mes en el que les dades de l’atur hagen experimentat grans variacions a la muntanya alacantina.

Tant és així que el quart mes del 2022 únicament ha reduït en 3 persones les llistes de desocupats a les oficines del Labora. No es tracta d’una dada significativa, encara que allò més destacable no són les dades de contractació, sinó la tipologia dels contractes realitzats. En una zona on la temporalitat contractual està a l’ordre del dia, els contractes fixes estan guanyant cada vegada més terreny als temporals. A hores d’ara, la contractació fixa suposa un 35% del total, mentre fa uns mesos es situava aproximadament en el 10%. Una situació que els sindicats atribueixen als efectes de la reforma laboral aprovada pel govern central gràcies al vot per error d’un diputat del PP.

Una de les principals novetats de la contractació a l’abril és que són les dones les que han vist reduïda la seua xifra de desocupades amb 38 menys que en març. Entre els homes, l’atur augmenta en 35 persones.

Dades per localitats

Per localitats, la ciutat d’Alcoi és en la que més ocupació s’ha creat amb 46 desocupats menys, seguida de Muro amb 12 menys i de Cocentaina amb 9 menys. En el costat contrari es troben Ibi, que té 15 persones aturades més que en març; Onil, amb 8 més i l’Alqueria d’Asnar i Alcoleja amb 6 desocupats més.

Amb aquestes dades, la xifra total de persones sense feina a la muntanya alacantina es queda en 10.180. Només el sector serveis ha aconseguit crear ocupació al mes d’abril, encara que cap dels sectors productius de la zona ha registrat grans variacions, ni en la creació ni en la destrucció d’ocupació.