Home Destacats Muro inicia 4 jornades màgiques per a reprendre els seus Moros i...

Muro inicia 4 jornades màgiques per a reprendre els seus Moros i Cristians dos anys després

538
0
SHARE

La recuperació de la normalitat després de l’època més dura de la pandèmia comporta el retorn dels festejos a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Alcoi, Onil i Banyeres ja han omplert els seus carrers amb els Moros i Cristians en setmanes passades. I quan arriba maig, arriba el torn per a altres poblacions de la zona, com Ibi, amb l’Avís; o Muro, amb les seues festes majors. En aquest segon cas, la confirmació de la celebració ha arribat fa no massa temps, pel que la localitat s’afanya per a que tot estiga llest aquesta vesprada de divendres.

És el tret d’eixida per a uns festejos que des de fa 3 anys no es celebren a la vila murera. Càrrecs i filaes afronten amb més il·lusió que mai l’edició dels Moros i Cristians més desitjada dels darrers temps. Tots ultimen els detalls per a encetar 4 jornades de festa continuada en les que la població es transforma. Tot comença amb el cant de l’himne de la localitat al compàs dels acords de la Unió Musical de Muro i la resta de bandes que participen en els festejos. Ja dissabte i diumenge arriba el dia grna dels càrrecs amb les entrades: dissabte mora i diumenge cristiana per a acabar ja el dilluns amb la batalla d’arcabusseria entre els dos bàndols i les històriques ambaixades, inclosa la del Tonell.

Devoció a la patrona

Les Festes de Muro tenen un element diferencial en el fet de que la seua patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, retorna a la seua ermita una setmana després dels festejos. Cosa que es produirà el proper diumenge 15 de maig, amb la seua corresponent vespra festiva. Tot per a uns Moros i Cristians que sempre fan poble.

tvA té previst un ampli desplegament per a oferir en directe totes dos entrades, tant dissabte 7 com diumenge 8 a partir de les 17h.