Home Alcoià L’atur es redueix el 88 persones en febrer a les comarques de...

L’atur es redueix el 88 persones en febrer a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

0
SHARE
Dades de l'atur referents al mes de febrer a la muntanya alacantina.

El mes de febrer ha deparat xifres positives en quan a l’ocupació es refereix a les comarques de l’interior de la província d’Alacant. En comparació al mes gener, el segon mes del 2023 ha resultat positiu per a les contractacions, ja que hi han 88 persones menys formant part de les llistes del Labora. Febrer ve sent un mes positiu en aquest sentit a la zona. Tot i això, les dades revelen un cert estancament en la creació de llocs de treball.

El sector industrial és el que ha tirat de les contractacions al febrer a l’interior alacantí, suportat per un increment dels contractes també en el sector serveis. Entre els dos àmbits han davallat l’atur en 82 persones, encara que tant sols la categoria de persones sense treball anterior ha incrementat. Agricultura i construcció també han aconseguit generar contractacions durant el passat febrer.

Per localitats, ha sigut Ibi la que més ocupació ha generat, reduïnt la quantitat de personen en situació de desocupació en 38 persones. La segueix Alcoi, que ha tret de l’atur a 32 persones respecte al gener. La totalitat de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han reduït les dades d’aturats amb xifres més testimonials, mentre que només a Agres, Benilloba, Banyeres, Tibi i Famorca s’ha destruït ocupació.

Queixes dels sindicats

Des de les centrals sindicals han valorat amb un positivisme relatiu les dades d’ocupació del mes de febrer. Tot degut a que l’afiliació a la Seguretat Social ha caigut en 136 persones. A més, sindicats com UGT han incidit en la necessitat de continuar augmentant els salaris dels treballadors per a compensar l’augment de preus que, per altra banda, consideren que es deuria limitar per llei.