Home Alcoi Els Premis Samarita reconeixen els aspectes més destacats dels Moros i Cristians...

Els Premis Samarita reconeixen els aspectes més destacats dels Moros i Cristians d’Alcoi en 2022

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi celebra cada any les Festes de Moros i Cristians més conegudes de tot el món. Una realitat que provoca que al voltant dels festejos es junte tot un conglomerat d’ens i moviments de tipus econòmic i cultural. A més, milers de persones estan cada any atentes a cadascun dels nombrosos actes que composen la Festa gran de la ciutat dels ponts. Tant que una de les associacions culturals alcoianes va crear fa vora una dècada els Premis Samarita, que reconeixen tots els indrets dels Moros i Cristians d’Alcoi.

Des de l’edició de les Festes del 2022, l’Associació Cultural Samarita ha estat treballant per a proposar candidatures a rebre els premis que s’han entregat aquest passat cap de setmana. Es tracta de la 7a edició d’uns guardons que ja s’han consolidat entre el món fester alcoià, i que reconeixen fins a 14 categories dins la Festa d’Alcoi. Entre elles destaquen els millors dissenys de trage, el millor cap batedor o les millors arrancaes en Diana i Entrada entre les 28 filaes alcoianes. Tot en una gala que ha comptat amb una nodrida assistència de la societat local.

Noves categories

En aquesta 7a edició s’han presentat a més dos noves categories a guardonar: Personatge Fester i Entitat Col·laboradora, que han sigut per a Paco Aznar i la Música Primitiva Apolo d’Alcoi. Tot després de que el passat 13 de febrer s’obriren les votacions a través de les xarxes socials, que computen un 15% del total. Els socis de l’Associació Cultural Samarita aporten un altre 15% dels vots, mentre que el Jurat i l’Academia es divideixen el 70% dels vots a parts iguals.

Caràcter solidari

La gala d’entrega dels Premis Samarita a Alcoi calfa motors per a l’arribada dels actes previs als Moros i Cristians de la ciutat, que comencen en les properes setmanes. L’esdeveniment té un caràcter solidari que ha permès aportar 1.200€ per a ajudar a l’associació comarcal de malalties reumàtiques ACERA.