Home Alcoià L’atur es redueix en 235 persones a l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla al novembre...

L’atur es redueix en 235 persones a l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla al novembre gràcies al sector serveis

287
0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes de novembre a la muntanya alacantina.

El mes de novembre ha abocat dades relativament positives en quant a l’atur, tant a les comarques de la muntanya com a la resta de la Comunitat Valenciana. Tant és així que des de la Secretaria Autonòmica d’Ocupació les han qualificat com les millors de la història a la regió en un mes de novembre des que existeixen dades. Quasi la meitat de la reducció d’aturats de tota Espanya s’ha donat a la Comunitat Valenciana.

Les dades es repliquen el la pràctica totalitat de les comarques valencianes, incloses les de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre octubre i novembre, la muntanya alacantina ha reduït en 235 persones la xifra total d’aturats en elles. Una davallada que ve potenciada per un augment notable de les contractacions en el sector terciari. En concret, 210 dels 235 llocs de treball que ha recuperat la zona es deuen als serveis.

Dades per localitats

Per localitats, les que més han davallat la xifra de desocupats són Alcoi (-72), IbDades de l’atur pertanyents al mes de novembre a la muntanya alacantinai (-47), Muro (-31), Castalla (-21) i Banyeres de Mariola (-11). En el costat contrari, el de la destrucció d’ocupació, només es troben 7 de les 32 poblacions de les comarques. Onil és la localitat que més ha vist créixer la xifra d’aturats entre els seus veïns amb 4 parats més, mentre localitats com Beniarrés, Millena o Benilloba n’han destruït 3.

Per als sindicats, es tracta de dades positives, però que encara mostren la precarietat laboral que caracteritza el mercat laboral de la zona. A més, exigeixen a les autoritats que facen arribar als salaris dels treballadors la rebaixa de preus que està produint-se entre en matèries primes i energia. Denuncien que, de no fer-ho, són les empreses les que estan duent a terme fórmules especulatives, ja que no han davallat els preus dels seus productes al temps que els dels subministraments que necessiten per a produir-los.