Inici Alcoià L’atur registra una de les majors davallades de la Història en juliol...

L’atur registra una de les majors davallades de la Història en juliol a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

149
0
COMPARTIR

El mes de juliol ha deparat una de les millors xifres de la sèrie històrica en quant al creació d’ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En aquest mes, les comarques han vist davallada la xifra total de desocupats en 605 persones, gràcies a les contractacions estivals al sector serveis i a la recuperació de certa producció industrial. Més dones que homes han trobat treball durant el setè mes de l’any a la muntanya alacantina.

Tradicionalment, els mesos de l’estiu solen comportar bones dades en quant a l’atur es refereix a una província turística com la d’Alacant. No obstant, aquesta realitat es fa més palès a les destinacions costaneres, que han de contractar molt personal per a abastir la demanda de serveis per part dels turistes. A l’interior, aquestes contractacions no són tan elevades, tot i que la situació de pandèmia d’aquest estiu i l’elevada destrucció d’ocupació dels mesos previs ha deixat també bones xifres. L’atur s’ha reduït a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en 605 persones durant el mes de juliol respecte al de juny.

Es tracta d’una reacció lògica del mercat laboral davant l’estiu, quant l’activitat del sector terciari es veu incrementada gràcies, especialment, a l’hostaleria. És precisament el sector serveis el que més ocupació ha creat a l’interior alacantí durant el passat mes, amb 257 de les 605 noves contractacions per 206 de la indústria, i les 25 de la construcció. El sector primari, en canvi, ha destruït fins a 20 llocs de treball al juliol respecte al mes de juny a la muntanya alacantina.

Una dada destaca per damunt de la resta en quant a les contractacions dutes a terme en juliol. Es tracta de que més dones que homes han sigut contractades a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla; 326 front a 279. Tot i això, el mercat laboral de l’interior alacantí està llarg de ser igualitari entre sexes, ja que del total de 12.275 aturats que es comptabilitzen a la zona, més de 7.400 són dones per prop de 4.900 homes.

Per localitats, la davallada de l’atur està encapçalada per la ciutat d’Alcoi, amb 293 persones menys a les llistes de Labora que en juny. La segueixen Ibi, amb 132 aturats menys; Onil, amb 61; i Muro amb 59. Poblacions com Cocentaina, Banyeres o Castalla també han vist reduïda la seua taxa d’atur en 22 persones en els dos primers casos i 11 en el de la capital de la Foia.

Només algunes poblacions del Comtat majoritàriament lligades a l’agricultura han registrat més aturats en juliol que en juny, però amb xifres gens cridaneres. Així, Alfafara ha destruït 6 llocs de treball, Planes 3 i Almudaina 2. Cap d’aquestes dades inclou a les persones que es troben en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE), xifres que també estan baixant.

Per als sindicats, l’eixida de la crisi econòmica derivada del coronavirus no pot dur-se a terme sense mesures de protecció laboral i social.