Inici Destacats Onil recorrerà la sentència que el condemna a pagar 260.000 € a...

Onil recorrerà la sentència que el condemna a pagar 260.000 € a una constructora pel projecte urbanístic del 2001 a l’APD-10

390
0
COMPARTIR

L’orografia que envolta a la vila d’Onil fa que el casc urbà no tinga moltes capacitats per a expandir-se pel terme municipal. Bona part del territori que envolta la població és bé sòl protegit pel seu valor natural, bé zona inundable per precipitacions o bé sòl no urbanitzable situat sobre aqüífers. Tot i això, a la vila de les nines existeixen actuacions urbanístiques arxivades a una de les poques zones on pot créixer la localitat.

Es tracta del sector APD-10, ubicat entre la Zona Esportiva i el Polígon La Marjal. La revisió del PGOU que preveïa l’Ajuntament a principis de segle contemplava la urbanització d’aquesta zona a càrrec d’una constructora. Finalment, el plenari va aprovar que la condició d’agent urbanitzador l’obtingueren els veïns de la zona, aglutinats en una Agrupació d’Interès Urbanístic (AIU). L’empresa es va sentir perjudicada i va reclamar judicialment per valor de 260.000 euros en pèrdues.

Fou la pròpia AIU qui va decidir no executar el projecte d’urbanització, fet pel qual en vora dos dècades no s’ha dut a terme cap treball a la zona. És probable que tampoc es desenvolupe cap durant els propers anys, però ara el Tribunal Superior de Justícia ha modificat la consideració del cas, obrint la porta a que l’Ajuntament recórrega la sentència que el condemnava al pagament. Una possibilitat que el Consistori colivenc executarà de forma immediata.

La primera edil colivenca, Humi Guill, considera que el projecte inicial de la constructora tenia errades, pel que finalment el plenari va decidir no atorgar-li la condició d’agent urbanitzador de la zona. Aquest és, a més, un dels principals fonaments per a tombar la reclamació monetària a la que l’empresa constructora considera que té dret. La superfície en qüestió té una extensió de 17 hectàrees i està considerada com a sòl urbanitzable no permenoritzat al PGOU.