Inici Alcoià La parada de l’economia pel Covid19 provoca un increment de l’11% en...

La parada de l’economia pel Covid19 provoca un increment de l’11% en l’atur de març a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

209
0
COMPARTIR

Habitualment, el mes de març sol deixar bones dades en quant a l’ocupació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Això és el que sòl ocórrer en les circumstàncies habituals de qualsevol any a la zona. Però la pandèmia de coronavirus que des de fa un mes i poc afecta a tot el món ha canviat de forma súbita i radical les regles del joc. La declaració de l’Estat d’Alarma el passat 14 de març i la consegüent parada a molts sectors productius ha provocat un augment en les dades negatives de l’atur.

La frenada en sec de la pràctica totalitat dels sectors productius de la muntanya alacantina ha provocat que quasi 1.200 persones hagen perdut la seua ocupació durant les darreres dos setmanes del mes de març a l’interior alacantí. Els acomiadaments afecten per igual a tots els sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a excepció de l’agricultura -però més especialment i segons els sindicats- a les ocupacions que registren una major temporalitat i precarietat salarial per als treballadors. Aquestes dades no inclouen a aquells treballadors que han perdut la seua ocupació mitjançant l’acolliment de les seues empreses als ERTO’s.

És previsible que durant els darrers mesos, amb l’arribada d’ajudes de les administracions per a revitalitzar el teixit productiu, les dades d’ocupació tornen poc a poc a la normalitat. Unes dades que són molt superiors a les que reflexa el Labora, ja que només a la província d’Alacant s’han acceptat més de 21.000 ERTO’s que afecten a més de 99.000 treballadors. El Govern garanteix de forma legal que podran recuperar la seua ocupació, com a mínim, durant 6 mesos, però no què passarà després si la situació no millora. I tot en un atessitura en que aquells sectors productius no essencials tornen a treballar a partir del proper dimarts 14 d’abril. Un fet per al que es requereix de mesure de seguretat que garantisquen que acudir al centre de treball no suposarà risc de més contagis per coronavirus.

A l’interior alacantí, Alcoi, Ibi, Castalla i Onil encapçalen la destrucció d’ocupació durant el mes de març amb 490, 328, 102 i 83 aturats més, respecticament.