Inici Destacats La re orientació de la producció industrial a la Foia posa a...

La re orientació de la producció industrial a la Foia posa a 100 empreses a fabricar EPI’s

242
0
COMPARTIR

La capacitat d’adaptació és una de les caracaterístiques del teixit productiu industrial de la sub comarca de la Foia de Castalla. Aquesta zona, tradicionalment lligada a la producció de joguets, ja va patir una reconversió al llarg de la darrera crisi econòmica del 2008 -que molts sectors i més persones encara no han superat-. Com a resultat, a poblacions com Ibi, Castalla o bé Onil es pot produir pràcticament qualsevol cosa. Un avantatge que les empreses ubicades en elles han posat en marxa arrel de la crisi del coronavirus.

A més, moltes de les mercantils que produeixen a aquestes poblacions també abasteixen habitualment tant al sector sanitari com a l’alimentari, considerats bàsics durant la pandèmia. Moltes altres han fet un esforç altruïsta per reconvertir la seua producció habitual i re dirigir-la a abastir a les instal·lacions hospitarlàries i la indústria agroalimentària durant el confinament domiciliari de la població.

Així les coses, a hores d’ara són ja un centenar de mercantils de la Foia de Castalla les que han aconseguit una certe regularitat en l’abastiment, sobre tot, d’equips de protecció individual (EPI’s). Mascaretes, bates, viseres, ulleres o mampares de separació i inclús components dels demandats respiradors són alguns dels productes que les empreses de la sub comarca de l’Alcoià produeixen a les seues instal·lacions. Uns productes que ja han permès protegir al personal sanitari de bona part dels hospitals provincials.

La flexibilitat productiva de les indústries de la Foia ha acurtat terminis a l’hora de millorar la prevenció a instal·lacions sensibles al contagi per Covid19. Moltes d’aquestes mercantils han dut a terme la reconversió de forma gratuïta, amb l’única finalitat de contribuir en la lluita contra el virus. Ara bé, des de la patronal de la sub comarca, IBIAE, aclaren que la reconversió és temporal, de forma que una vegada superada aquesta crisi, cada empresa de la zona tornarà al seu nínxol productiu.