Home Alcoià L’ecoparc mòbil de Consorci Terra recull 7.500 kg de residus en quatre...

L’ecoparc mòbil de Consorci Terra recull 7.500 kg de residus en quatre mesos

165
0
SHARE
Ecoparc móbil del consorci Terra
Ecoparc móbil del consorci Terra

El servei es reprén el 4 de juliol amb la posada en marxa de la Xarxa d’Ecoparcs consorciada que contempla el funcionament de les tres unitats mòbils de manera ininterrompuda

El municipi de Xixona és el que més ha fet ús de l’ecoparc mòbil amb 184 usuaris dels 1.169 que han utilitzat la instal·lació en els cinc mesos de funcionament

L’ecoparc mòbil del Consorci de Residus Terra ha recollit 7.500 kg de residus en menys de quatre mesos, del 14 de febrer a l’1 de juny que ha estat en funcionament. El municipi de Xixona encapçala la llista d’usuaris, amb 184 dels 1.169 que han fet ús de les instal·lacions, seguida de Sant Vicent del Raspeig (162), Agost (161), Ibi (136) i Sant Joan d’Alacant (112).
Els xicotets aparells elèctrics són els residus que més ha recollit l’ecoparc mòbil, amb 2.931 kg, seguit de tèxtils (1.281), metalls (599), piles alcalines (575), voluminosos (467), plàstics (450), monitors i pantalles de tubs de raigs catòdics (436), mobles (295), monitors i pantalles no CRT (202) i oli usat de motors (196).

El tèxtil és un tipus de residu en el qual el consorci Terra està posant l’accent després de detectar que en moltes ocasions acaba en la fracció reste. De fet, durant aquest mes està duent a terme una campanya especial de recollida del residu tèxtil que va arrancar el passat 13 de juny i que continua en marxa fins al 30 de juny.
Durant aquest període en el qual ha estat en marxa l’ecoparc mòbil, del 14 de febrer a l’1 de juny, s’han realitzat 75 visites als diferents municipis de l’àrea d’actuació del consorci, que comprén les comarques de l’Alacantí, l’Alcoià i El Comtat.

L’objectiu ha sigut facilitar el reciclatge a la població d’aquells residus que no es poden depositar en els contenidors tradicionals i que amb aquest servei itinerant els resulte molt més còmode, ja que l’ecoparc mòbil se sol situar en llocs cèntrics o de fàcil accés de les poblacions.
Les visites s’han repartit de manera proporcional al nombre d’habitants de cada municipi, per la qual cosa l’ecoparc mòbil ha estat en huit ocasions a Alcoi i Sant Vicent del Raspeig; sis a Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Ibi; quatre a Xixona, Cocentaina, Agost, Muro d’Alcoi, Busot, La Torre de les Maçanes, Tibi i Aigües. I en el cas de les poblacions més xicotetes, que formen la Mancomunitat del Xarpolar, l’ecoparc mòbil ha estat en els municipis Agres, Tollos, l’Orxa, Planes, Alcoleja, Alfafara, Alcosser de Planes, Benilloba i Beniarrés.

D’altra banda, a partir del 4 de juliol es posarà ja en marxa la Xarxa d’Ecoparcs del Consorci Terra, amb el funcionament de tres unitats d’ecoparcs mòbils dels quals ja disposa el consorci i que han sigut adquirides amb subvencions de la Conselleria d’Agricultura,*Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, durant aquest període transitori de dos anys i en el qual també es construiran i adaptaran els 14 ecoparcs fixos que estan previstos , així com les cinc àrees d’aportació. El període de vigència de la concessió d’aquest servei del qual es farà càrrec Cespa (grup Prezero) és de 20 anys.

El Consorci Terra està format pels municipis de: Agres, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Millena, Muro d’Alcoi, l’Orxa, Plans, Quatretondeta i Tollos, al costat d’Alcoi, Benifallim, Ibi, Penàguila, Tibi, Agost, Aigües, Busot, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, la Torre de les Maçanes i Xixona. Al costat d’aquestes 37 entitats locals, són membres del Consorci *Terra, la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial d’Alacant.