Home Alcoià Mazón i Gutiérrez es reuneix a alcaldes de xicotets municipis per tractar...

Mazón i Gutiérrez es reuneix a alcaldes de xicotets municipis per tractar la millora dels serveis d’asistència

132
0
SHARE
Moments de la reunió aquest matí a l'hemicicle provincial
Moments de la reunió aquest matí a l'hemicicle provincial

La institució es compromet a garantir la continuïtat i estabilitat de les prestacions en pobles de menys de 5.000 habitants

Mazón destaca que ajudar i assistir als ajuntaments “és la base de la institució provincial”

Gutiérrez: “És una aposta ambiciosa per a introduir avanços importants a favor de les poblacions que més ho necessiten”

La Diputació d’Alacant ha reunit hui una vintena d’alcaldes de municipis de menys de 5.000 habitants de la província per a presentar les noves propostes que incidiran en la millora dels serveis que es duen a terme a través de l’àrea d’Assistència Municipis.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, i el diputat responsable, Javier Gutiérrez, han presidit aquesta trobada, al qual han assistit els responsables tècnics del departament per a explicar els objectius que es plantegen a curt i mitjà termini.

Mazón ha assenyalat que “l’assistència a municipis és la base de la Diputació” i ha ressaltat la importància d’aquesta mena de reunions “per a escoltar i conéixer les necessitats dels municipis més xicotets”. Així mateix, ha destacat l’esforç que en aquesta legislatura s’ha realitzat des de la institució provincial per a incrementar els recursos que arriben als ajuntaments, al mateix temps que ha afegit que s’ha de treballar per a continuar millorant altres aspectes com els terminis o la coordinació.

Per part seua, el diputat responsable, Javier Gutiérrez, ha anunciat durant la trobada que “la finalitat és desenvolupar un nou reglament en benefici de 22 de les poblacions més xicotetes de la província a les quals, des de la Diputació, se’ls està prestant assistència amb personal que exerceix serveis tècnics que, per si mateixes, no tenen capacitat per a assumir”.
Gutiérrez ha explicat que “és una aposta ambiciosa d’aquest equip de Govern per a introduir avanços importants a favor dels pobles que més ho necessiten i, en aqueix procés, és important també escoltar els responsables municipals afectats i recollir, com hem fet hui, propostes i suggeriments basats en les seues necessitats a través d’un procés de diàleg i consens”.

L’àrea d’Assistència a Municipis de la Diputació d’Alacant, entre altres comeses, concentra la gestió dels 22 ajuntaments de la província exempts de sostindre el lloc de secretari-interventor. En l’actualitat, i a diferència d’altres diputacions, no existeix norma que regule el servei de secretària-intervenció, assistència jurídica, economicofinancer i tècnic-ambiental, i en defecte d’això s’aplica un protocol d’actuació.

Assistència disposa de deu funcionaris adscrits que assisteixen als ajuntaments en matèries com ara assessorament jurídic, economicofinancer, urbanístic i de caràcter ambiental. Per a establir una nova regulació en les prestacions als ajuntaments, es redactarà un reglament. Durant l’elaboració d’aquesta norma, es dictaran instruccions amb la intenció sobretot d’agilitar fórmules que garantisquen la continuïtat i estabilitat dels serveis.

Gutiérrez ha aclarit “l’elaboració de nous instruments jurídics és un procés complex en el qual volem implicar els alcaldes per a conéixer la seua opinió i el grau de satisfacció amb el servei que actualment es presta, així com la possibilitat que el mateix es puga millorar”.