Home Alcoià L’ecoparc mòbil del Consorci reprèn la seva activitat visitant els pròxims dies...

L’ecoparc mòbil del Consorci reprèn la seva activitat visitant els pròxims dies Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig, Aigües, Muro i Sant Joan

1798
0
SHARE

L’ecoparc mòbil del Consorci del Pla Zonal de Residus 7-A2 es va estrenar públicament aquesta segona setmana de setembre viatjant per alguns dels municipis que formen part de l’organisme. Després de la seva primera parada a Alcoi, aquesta nova infraestructura ha estat a Xixona, Tibi, Beniarrés i ara preparada una nova ruta. Concretament, els veïns i veïnes d’aquestes comarques podran acostar-se fins a este ecoparc mòbil en els propers dies i en les localitats següents: Mutxamel (17 de setembre al carrer Lazarillo de Tormes), Sant Vicent del Raspeig (18 de setembre al Solar de la Immaculada), Aigües (19 de setembre al carrer Doctor Sapena), Muro d’Alcoi (dia 20 a la Plaça del Matzem), Beniarrés (dia 21 al carrer Rosa Escrig) i Sant Joan (dia 22 a la Plaça Maisonave ).

 

 

En la seva primera setmana i en les seves primeres sortides, aquest ecoparc mòbil recentment adquirit pel Consorci de Residus Pla Zonal 7 – Àrea de Gestió A2, va despertar l’interès de veïns i veïnes, curiosos per aquest nou servei per al foment del reciclatge d’aquells objectes , de més o menys volum, que solen sembrar confusió a l’hora de desfer-se’n. Així, els ciutadans, després d’un primer contacte amb l’ecoparc, tornaven passats uns minuts amb alguns dels objectes que volien reciclar per dipositar-los als corresponents contenidors.

Aquests primers dies s’han rebut principalment tota mena de piles, petits electrodomèstics (ràdios antigues, impressores, televisors i ordinadors), joguines, llibres, telèfons mòbils i taps de plàstic.

L’objectiu principal que persegueix l’ecoparc és el de facilitar la recollida selectiva de més de 40 tipus de residus a prop de les llars dels veïns, i també conscienciar sobre la participació ciutadana activa en la gestió dels residus.

Aquesta acció programada es repetirà en els mesos de maig i juny de 2019, coincidint de nou amb les campanyes d’inici i final del curs escolar amb la intenció que els més joves tinguin oportunitat de conèixer de prop aquest nou servei.

Es podran dipositar en l’ecoparc tot tipus de residus que es generen en domicilis i que no es poden abocar als contenidors convencionals.
Pràcticament qualsevol residu generat a les llars es pot deixar a l’ecoparc. Per exemple: radiografies, piles, paper, fluorescents, tòners, DVD, roba i tèxtil, electrodomèstics, cintes de vídeo, càpsules de cafè, joguines amb equips electrònics, aparells de vigilància, termòmetres, aparells de vigilància, fàrmacs, etc.

 

 

Els ecoparcs compleixen amb un principi bàsic de proximitat a les persones residents, perquè a més de portar fins a les portes de les seves cases la infraestructura, un sistema informàtic permet accedir a informació sobre els hàbits d’ús i també el tipus de residus que s’aboquen. També evitarà que es generen cues i donarà a conèixer perfils dels usuaris i la classe de residus que es generen en cada localitat.

Una persona atendrà in situ els dubtes i consultes dels ciutadans que acudeixin a l’ecoparc, amb el que es convertirà en una unitat de sensibilització mediambiental. L’ecoparc, després de la demanda de visites per part dels ajuntaments, es podrà ubicar en qualsevol lloc; bé sigui el centre de la població, als afores o pedanies.

L’Ecoparc recorrerà els 37 municipis que formen part del Consorci: Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, Alqueria, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, l’Orxa, Millena, Mutxamel, Muro, Penàguila, Planes, Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, la Torre de les Maçanes.